KookJij

Mosterdpuree op zoek naar......

Een heerlijk mosterdpuree op zoek naar...... recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosterdpuree op zoek naar...... te bereiden

Aardappels koken (of stomen) tot ze gaar zijn. Wortel in dunne plakjes schaven en samen met de snijbonen in water koken (ik voeg hier een klontje boter aan toe. Vraag me niet waarom want ik heb geen idee en kan er geen goede reden voor aangeven! Ik zal het vast ergens gehoord of gelezen hebben). De kabeljauw in een ingevette ovenschaal leggen. Een beetje boter, limoensap en peper erover strooien (eventueel een beetje zout). In een 175°C voorverwarmde conventionele oven zetten voor 20 minuten. De gamba’s goed schoonmaken (geen darmkanaaltjes laten zitten) en in wat boter op laag vuur stoven. Als de garnalen verkleuren de gehakte knoflook toevoegen en nog even laten pruttelen.
De melk verwarmen en de mosterd er aan toevoegen. Even stevig doorroeren zodat er geen klontjes ontstaan. Gare aardappels door een pureetang knijpen en vermengen met de mosterdmelk.
Bij het serveren over de groenten een beetje Aromat strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

martha

martha zegt:
Lijkt me wel lekker..het klontje boter doe ik er ook altijd in dan vormt er geen schuim op het water...
gr Martha.
Rita Schagt

Rita Schagt zegt:
Als je een klontje boter bij het kookwater van de groenten of aardappelen voegt koken ze niet over;)
Gre

Gre zegt:
Een recept wat ik zeker zal gaan proberen!! Het klontje boter ??? Helpt tegen "overkoken" en aanslag in de pan.