KookJij

Mosterdsoep met spekjes

Een heerlijk mosterdsoep met spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: tip culinair
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosterdsoep met spekjes te bereiden

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg ze apart. Bak in dezelfde pan zonder boter het ontbijtspek knapperig. Leg ook even apart. Was de lente uitjes en hak deze in kleine stukjes. Smelt de roomboter in een pan en fruit hierin de lente ui 3 minuten. Roer de bloem erdoor en laat dit alles even garen, 2 minuten. Roer de room glad met de mosterd en voeg dit bij de roux. Goed roeren. Nu beetje voor beetje de melk toevoegen. Vind je de soep te dik, dan nog wat melk erbij doen. Doe de spekreepjes in de soep. Maak de soep op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de pijnboompitten toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik heb wel meer room gebruikt dan in het recept staat aangegeven. Ik vond de smaak van de mosterd iets te scherp. Maar het is zeker een heerlijk recept!