Recept
« Terug naar recepten
Mosterdsoep met spekjes
PT20M
Mosterdsoep met spekjes
Een heerlijk mosterdsoep met spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
26
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
tip culinair
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosterdsoep met spekjes te bereiden
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg ze apart. Bak in dezelfde pan zonder boter het ontbijtspek knapperig. Leg ook even apart. Was de lente uitjes en hak deze in kleine stukjes. Smelt de roomboter in een pan en fruit hierin de lente ui 3 minuten. Roer de bloem erdoor en laat dit alles even garen, 2 minuten. Roer de room glad met de mosterd en voeg dit bij de roux. Goed roeren. Nu beetje voor beetje de melk toevoegen. Vind je de soep te dik, dan nog wat melk erbij doen. Doe de spekreepjes in de soep. Maak de soep op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de pijnboompitten toe.
Harry Löhr zegt: