Uitserveren:
verdeel de soep over de voorverwarmde borden en leg in ieder bord een lepel mosterdcrème. Serveer meteen uit!
Recept
« Terug naar recepten
Mosterdsoep+gebakken spekjes
PT30M
Mosterdsoep+gebakken spekjes
Een heerlijk mosterdsoep+gebakken spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jose aarns
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6-10 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosterdsoep+gebakken spekjes te bereiden
Kook de kipfilet met bouillonblok en wat zout tot deze gaar is, (doe de bouillon eventueel door een zeef) en laat afkoelen. Bak intussen de spekjes tot deze bijna knapperig zijn en laat afkoelen. Fruit de gesnipperde ui in de boter. Zodra de ui glazig is de bloem erover strooien. Roer, op een laag vuur tot de bloem door de boter is opgenomen en ga door tot het geheel soepel wordt en gaat glanzen. Voeg de koude bouillon toe en laat al roerende binden en doorkoken. Doe nu de helft van de room erbij en laat 5 min. zachtjes trekken. Nu de in kleine blokjes gesneden kip toe voegen en tegen de kook aan even laten trekken. Voeg na± 10 min. de bijna uitgebakken spekjes + fijne mosterd toe.
Klop de resterende room samen met een beetje peper + zout lobbig en roer de grove mosterd erdoor. Hou apart!
Klop de resterende room samen met een beetje peper + zout lobbig en roer de grove mosterd erdoor. Hou apart!