KookJij

Mousse van gerookte paling

Een heerlijk mousse van gerookte paling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ed en kees
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mousse van gerookte paling te bereiden

Verwarm de visfond en los de geweekte gelatine op. Laat dit lobbig worden en schep er de gepureerde paling, de lobbig geklopte slagroom en de gehakte peterselie door.
Maak het geheel op smaak met peper en zout en laat het verder opstijven.
Spuit de mousse in borrelglaasjes (of op amuselepels) en garneer met enkele zalmeitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
Je maakt er een nieuw recept van Nel. De visfond maakt in dit recept een wezenlijk onderdeel uit van het geheel. Het aanpassen van de hoeveelheden zou ik eerder doen bij de gelatine (5 blaadjes gezien de hoeveelheid vloeistof). Jouw recept zou je kunnen uitproberen en zelf plaatsen op de site. Succes, Tania:)
nel

nel zegt:
Deze verhouding klopt denk ik beter:
1 dl geklopte (slagroom
2 blaadjes galatine
200 gram paling
1 theelepeltje citroensap
peper, zout(wat peterselie?)geen visfond
nel

nel zegt:
0.5 dl. visfond en 0.5 dl slag room is 1 dl. vocht op 100 gram paling. Ik denk meer paling gebruiken.
Ga het misschien uit proberen.
Thea

Thea zegt:
Op één of andere manier werkt dit recept niet Het blijft een dunne soep; niks geen mousse. Misschien toch iets mis met de verhoudingen?:(
nel bottenberg

nel bottenberg zegt:
Heb het recept nog niet uitgeprobeerd. 0.5 liter visfond lijkt mij erg veel. Moet het niet 0.5 dl zijn?