Recept
« Terug naar recepten
Mozzarella Kroketjes
PT120M
Mozzarella Kroketjes
Een heerlijk mozzarella kroketjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mozzarella Kroketjes te bereiden
1).Ardappels gaar koken en pureren.
2).De Mozzarella er doorroeren met de peterselie, peper en zout en 1 geklutst eitje.
3).Verdeel in 8 porties en draai van elke portie een kroketje of een rond-ovalen bolletjes.
4).Leg die 30 - 45 minuten in de koeling te rusten.
5).Ondertussen de tomaten in een pannetje op het vuur zetten met de basilicum en met Pezo op smaak gebracht.
Kook dit tot een sausachtige substantie
6).Zet klaar twee borden met broodkruim,een bord met de geklutste eieren, vermengd met de mosterd en knoflook.
7).Rol de kroketten door bord I met broodkruim en daarna door het eiermengsel en wederom door de broodkruim van bord III (druk het kruim er goed in).
8).Frituur de kroketten in 2 of 3 keer (niet te veel te gelijk in de frituur) gedurende 3 à 4 minuten en laat ze uitdruipen op keukenpapier.
2).De Mozzarella er doorroeren met de peterselie, peper en zout en 1 geklutst eitje.
3).Verdeel in 8 porties en draai van elke portie een kroketje of een rond-ovalen bolletjes.
4).Leg die 30 - 45 minuten in de koeling te rusten.
5).Ondertussen de tomaten in een pannetje op het vuur zetten met de basilicum en met Pezo op smaak gebracht.
Kook dit tot een sausachtige substantie
6).Zet klaar twee borden met broodkruim,een bord met de geklutste eieren, vermengd met de mosterd en knoflook.
7).Rol de kroketten door bord I met broodkruim en daarna door het eiermengsel en wederom door de broodkruim van bord III (druk het kruim er goed in).
8).Frituur de kroketten in 2 of 3 keer (niet te veel te gelijk in de frituur) gedurende 3 à 4 minuten en laat ze uitdruipen op keukenpapier.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Serveer met de tomatensaus.