Recept
« Terug naar recepten
Nage van vis
PT45M
Nage van vis
Een heerlijk nage van vis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nage van vis te bereiden
Begin met de visbouillon:
Spoel de visgraten onder koud water goed af.
Maak de prei,uien en de bleekselderij goed schoon, was ze en snij in kleine stukjes.
Verhit boter in een soepketel en laat hierin de groenten even smoren, voeg visgraten toe en laat deze even meegaren.
Blus af met 1 dl witte wijn en voeg 3/4 liter water toe.
Doe gekneusde peperkorrels, een takje tijm een laurierblad en een peterseliestelen erbij en breng aan de kook.
Schuim regelmatig af en laat daarna op klein vuur 20 min. trekken.
Zeef de bouillon door een neteldoek en laat tot 2 1/2 dl inkoken.
Pel de scampi ( denk aan darmkanaal )
snijd de venkel in kleine stukjes.
Smelt wat boter in een pan en bak de scampi's, leg de kabeljauwstukjes en de zalmfilets er met de velzijde naar onder bij en bak ze mee.
Kook de helft van de venkel in wat water met zout.
Houd ze apart.
Doe de rest van de venkel bij de visfumet,voeg de saffraan en de room toe en kook alles tot de venkel gaar is.
Pureer de soep an en doe hem door een zeef.
Kruid de nage met peper en zout.
Verdeel de apartgehouden venkelstukjes over de borden.
Doe de stukken vis erbij en giet de nage erlangs.
Garneer alles met venkeltakjes
Spoel de visgraten onder koud water goed af.
Maak de prei,uien en de bleekselderij goed schoon, was ze en snij in kleine stukjes.
Verhit boter in een soepketel en laat hierin de groenten even smoren, voeg visgraten toe en laat deze even meegaren.
Blus af met 1 dl witte wijn en voeg 3/4 liter water toe.
Doe gekneusde peperkorrels, een takje tijm een laurierblad en een peterseliestelen erbij en breng aan de kook.
Schuim regelmatig af en laat daarna op klein vuur 20 min. trekken.
Zeef de bouillon door een neteldoek en laat tot 2 1/2 dl inkoken.
Pel de scampi ( denk aan darmkanaal )
snijd de venkel in kleine stukjes.
Smelt wat boter in een pan en bak de scampi's, leg de kabeljauwstukjes en de zalmfilets er met de velzijde naar onder bij en bak ze mee.
Kook de helft van de venkel in wat water met zout.
Houd ze apart.
Doe de rest van de venkel bij de visfumet,voeg de saffraan en de room toe en kook alles tot de venkel gaar is.
Pureer de soep an en doe hem door een zeef.
Kruid de nage met peper en zout.
Verdeel de apartgehouden venkelstukjes over de borden.
Doe de stukken vis erbij en giet de nage erlangs.
Garneer alles met venkeltakjes