KookJij

Nasi goreng Istimewa

Een heerlijk nasi goreng istimewa recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nasi goreng Istimewa te bereiden

Knoflook, suiker, djinten, trassi, zout fijnstampen met de vijzel.
1. Vijf eetl. margarine in de wok op een middelgrote vlam verwarmen.
De uien, gestampte pepers en de gestampte ingrediënten 5 min. fruiten. Het gehakt erdoor roeren en 5 min. meebakken
2. Garnalen en kip toevoegen. Vuur temperen. Het geheel even laten smoren. De kool toevoegen en 3 min. laten door koken.
3. De rijst beetje bij beetje toevoegen. Op smaak brengen met ketjap en peper, zout. Naar wens de resterende margarine door de rijst roeren. De nasi goreng goed vermengen en warm maken.
4. Afproeven en de sla door de rijst roeren. Dien het gerecht op en garneren met eieren, komkommer, uiengroen en gefruite uitjes, pinda`s.
5. De nasi goreng heet serveren met sojasaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cjansen

cjansen zegt:
ga ik zaterdag maken voor mijn moeder:D
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
zelf doe ik altijd een ½ krop ijsbergsla er doorheen.Dan moet het wel fijngesneden zijn;maar de fijngesneden sla kan men ook als bodem gebruiken voor de nasi,het gaat vanzelf op.:p:D
wouros

wouros zegt:
En hoeveel dan? Een paar blaadjes, een hele krop? Moeten de blaadjes fijngesneden worden?
Redactie Kookjij.
fenny

fenny zegt:
Vergeten erbij te zetten maar het moet ijsbergsla zijn want die is knapperig
wouros

wouros zegt:
Welke sla roer je er door?
Redactie Kookjij.