Recept
« Terug naar recepten
Nasi goreng Istimewa
PT30M
Nasi goreng Istimewa
Een heerlijk nasi goreng istimewa recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Fenny van Oudenaarde
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi goreng Istimewa te bereiden
Knoflook, suiker, djinten, trassi, zout fijnstampen met de vijzel.
1. Vijf eetl. margarine in de wok op een middelgrote vlam verwarmen.
De uien, gestampte pepers en de gestampte ingrediënten 5 min. fruiten. Het gehakt erdoor roeren en 5 min. meebakken
2. Garnalen en kip toevoegen. Vuur temperen. Het geheel even laten smoren. De kool toevoegen en 3 min. laten door koken.
3. De rijst beetje bij beetje toevoegen. Op smaak brengen met ketjap en peper, zout. Naar wens de resterende margarine door de rijst roeren. De nasi goreng goed vermengen en warm maken.
4. Afproeven en de sla door de rijst roeren. Dien het gerecht op en garneren met eieren, komkommer, uiengroen en gefruite uitjes, pinda`s.
5. De nasi goreng heet serveren met sojasaus.
1. Vijf eetl. margarine in de wok op een middelgrote vlam verwarmen.
De uien, gestampte pepers en de gestampte ingrediënten 5 min. fruiten. Het gehakt erdoor roeren en 5 min. meebakken
2. Garnalen en kip toevoegen. Vuur temperen. Het geheel even laten smoren. De kool toevoegen en 3 min. laten door koken.
3. De rijst beetje bij beetje toevoegen. Op smaak brengen met ketjap en peper, zout. Naar wens de resterende margarine door de rijst roeren. De nasi goreng goed vermengen en warm maken.
4. Afproeven en de sla door de rijst roeren. Dien het gerecht op en garneren met eieren, komkommer, uiengroen en gefruite uitjes, pinda`s.
5. De nasi goreng heet serveren met sojasaus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Barbara Metz zegt:
wouros zegt:
Redactie Kookjij.
cjansen zegt: