Dit recept heb ik al jaren in huis maar had het nog nooit gemaakt bij gebrek aan stekers, ik heb er naar gezocht in diverse kookwinkels, maar helaas, wel koekvormpjes maar die waren niet geschikt.
Toen ik de grote waxinelichtjes pakte kreeg ik het idee om de cupjes hiervan te gebruiken, ik heb ze bekleed met vershoudfolie, toen de rijst er in en de schijven gingen er gemakkelijk uit en bleven mooi in vorm.
Recept
« Terug naar recepten
Nasischijf
PT45M
Nasischijf
Een heerlijk nasischijf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
??? personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ad Janssen, hij had vroeger een receptenrubriek in het AD.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasischijf te bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de grote koekenpan en fruit de ui en de rijst aan. Voeg de kerriepoeder toe. Blus af met een scheutje bouillon en voeg dan de rest van de bouillon toe tot dat alles goed door de rest is opgenomen en er een smeuïge massa ontstaat.
Fruit in de andere pan in een klein beetje olie de rest van de groenten aan met de hamblokjes en roer dit door de gare rijst en breng op smaak met peper, zout en Aromat. Laat iets afkoelen en druk met behulp van een lepel de rijst in de ronde stekers en laat dit afkoelen en opstijven in de koelkast .
Klop in een schaal de eiwitten los, doe in de tweede schaal de bloem en in de derde schaal het paneermeel.
Haal de schijven zeer voorzichtig uit de stekers, haal ze dan eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel en herhaal dit een keer.
Bak de schijven in een frituurpan op 175°C mooi bruin.
Fruit in de andere pan in een klein beetje olie de rest van de groenten aan met de hamblokjes en roer dit door de gare rijst en breng op smaak met peper, zout en Aromat. Laat iets afkoelen en druk met behulp van een lepel de rijst in de ronde stekers en laat dit afkoelen en opstijven in de koelkast .
Klop in een schaal de eiwitten los, doe in de tweede schaal de bloem en in de derde schaal het paneermeel.
Haal de schijven zeer voorzichtig uit de stekers, haal ze dan eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel en herhaal dit een keer.
Bak de schijven in een frituurpan op 175°C mooi bruin.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Fijne avond ook voor jou.
Groetjes Anna.
Gerda Lamers zegt:
Gerda
marine kok zegt:
Voor nasie en bami schijven,een beetje soesenbeslag toevoegen voor de stevigheid.
slaatje zegt:
jose zegt:
Want ik heb me exact aan de voor geschreven hoeveelheden gehouden.Met het paneren had ik totaal geen moeite,maar ik ga zeker de tip van Gerda uit proberen!;)
Tania zegt:
slaatje zegt:
Om jouw vraag te beantwoorden Jose, het doet mij genoegen dat ze gesmaakt hebben maar, ik denk dat het een kwestie is van goed aandrukken in de stekers. Ik heb de cupjes bekleed met huishoudfolie, toen de vulling er goed in gedrukt met de achterkant van een lepel, in de koelkast gezet en de volgende dag voorzichtig met de folie er uit gehaald en direct in de bloem laten "vallen". Bij mij zijn de allemaal heel gebleven. Misschien kun je ook eens proberen om 2/3 blaadjes witte gelatine en door heen te roeren, dat gebruik ik altijd wel in de bitterballen en kroketten om ze steviger te maken. Ik hoop dat dit een oplossing is waar je wat aan hebt. Groetjes Gerda :p:p:p
jose zegt:
Ik heb ze gemaakt volgens recept, ze waren overigens heerlijk!
Had alleen een probleem om ze heel te houden....wat kun je adviseren om ze beter heel te houden?
Had ze warm geprobeerd in de koeling en in de vriezer, maar het probleem bleef, heb je een goede tip?
Alvast bedankt!;)
Tania zegt:
ric zegt: