KookJij

Nassi poetih en daging rendang

Een heerlijk nassi poetih en daging rendang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nassi poetih en daging rendang te bereiden

Was de rijst in een zeef tot het spoelwater helder is.
Zet de rijst op met ruim kokend water en een weinig zout.
Laat 8 min. koken.
Giet de rijst af in het stoomgedeelte van de rijststomer.
Vul het onderste gedeelte met water, zorg dat het vocht de rijst niet raakt, en laat de rijst al stomende op een klein vuur gedurende 20 á 25 min. gaarstomen.
Stort de rijst op een schaal en laat onder af en toe omscheppen uitdampen.

Bak het vlees in olie even aan.
Stamp in een vijzel de fijngesneden ui, knoflook, sambal trassi, kemiris, kunjit laos fijn.
Voeg deze massa, samen met de sereh-, salam, en djerek purutblaadjes, de santen en de bouillonblok bij het vlees.
Voeg water toe en laat langzaam gaar worden en doe vervolgens in een vuurvaste schaal

Uitserveren :

Laat rijst zionder deksel in stomer opwarmen.
Vul een kopje gele rijst en stort dit op het bord.
Strooi er Brambang goreng ( gebakken uitjes )over.
Leg naast de rijst het in de oven verwarmde daging rendang naast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst