Recept
« Terug naar recepten
Nederlands vispannetje
PT50M
Nederlands vispannetje
Een heerlijk nederlands vispannetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nederlands vispannetje te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Maak de prei en de wortelen schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de ui.
Schik de groenten in individuele ovenschaaltjes. Verdeel er de wijn over en kruid met zout en peper. Dek af met aluminiumfolie en gaar 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Schik de vis en de scampi’s op de bijna gare groenten en zet nog 10 minuten in de oven.
Laat de mosselen openkoken op hoog vuur. Zeef het kookvocht, klop er de boter door en verdeel, met de mosselen, over de ovenschaaltjes. Serveer goed heet.
Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Maak de prei en de wortelen schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de ui.
Schik de groenten in individuele ovenschaaltjes. Verdeel er de wijn over en kruid met zout en peper. Dek af met aluminiumfolie en gaar 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Schik de vis en de scampi’s op de bijna gare groenten en zet nog 10 minuten in de oven.
Laat de mosselen openkoken op hoog vuur. Zeef het kookvocht, klop er de boter door en verdeel, met de mosselen, over de ovenschaaltjes. Serveer goed heet.