Recept
« Terug naar recepten
Noedels met vis en met drie sterren
PT40M
Noedels met vis en met drie sterren
Een heerlijk noedels met vis en met drie sterren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noedels met vis en met drie sterren te bereiden
Gooi de bloemkoolroosjes in kokend gezouten water. Laat 3 minuten koken en giet af.
Doe de broccoli in hard kokend gezouten water. Laat 3 minuten koken zonder deksel.
Giet af en spoel de broccoli onmiddellijk met koud water. Snijd de tomaten in stukjes.
Zet een pot op het vuur. Giet er een stevige scheut olijfolie in. Laat de fijngesnipperde knoflook 2 minuten op zacht vuur bakken in de olijfolie. Voeg dan de tomaten toe. Voeg rozemarijn, suiker en peper toe. Laat de tomaten gedurende 15 minuten hard koken zonder deksel.
Doe de bloemkool en de broccoli in de tomatensaus. Laat even zacht sudderen. Voeg zout aan de groenten toe.
Kook ondertussen de noedels beetgaar.
Snijd de vis in kleine stukjes. Draai de vis in de bloem. Bak de stukjes vis op hevig vuur in een pannetje met antikleeflaag in olijfolie. Baktijd: 5 minuten.
Giet de noedels af en verdeel over 4 borden. Schep dan de tomatensaus met bloemkool en broccoli over de deegwaren. Leg er vervolgens de gebakken vis op. Versier elk bord met een paar mooie schijfjes sterfruit.
Tip :
Ongeveer elke denkbare vissoort komt in aanmerking om verwerkt te worden in dit heerlijke gerecht: roodbaars, poon, zeeduivel.
Doe de broccoli in hard kokend gezouten water. Laat 3 minuten koken zonder deksel.
Giet af en spoel de broccoli onmiddellijk met koud water. Snijd de tomaten in stukjes.
Zet een pot op het vuur. Giet er een stevige scheut olijfolie in. Laat de fijngesnipperde knoflook 2 minuten op zacht vuur bakken in de olijfolie. Voeg dan de tomaten toe. Voeg rozemarijn, suiker en peper toe. Laat de tomaten gedurende 15 minuten hard koken zonder deksel.
Doe de bloemkool en de broccoli in de tomatensaus. Laat even zacht sudderen. Voeg zout aan de groenten toe.
Kook ondertussen de noedels beetgaar.
Snijd de vis in kleine stukjes. Draai de vis in de bloem. Bak de stukjes vis op hevig vuur in een pannetje met antikleeflaag in olijfolie. Baktijd: 5 minuten.
Giet de noedels af en verdeel over 4 borden. Schep dan de tomatensaus met bloemkool en broccoli over de deegwaren. Leg er vervolgens de gebakken vis op. Versier elk bord met een paar mooie schijfjes sterfruit.
Tip :
Ongeveer elke denkbare vissoort komt in aanmerking om verwerkt te worden in dit heerlijke gerecht: roodbaars, poon, zeeduivel.