Er gaan hierover allerlei mooie verhalen rond. Het zou oorspronkelijk komen van de Franciscanessen uit Limburg. In Bandoeng was er voor de tweede wereldoorlog een groep Franciscanessen, die voornamelijk schoolwerk deden.
Geef er roomboter bij en een confiture.
Recept
« Terug naar recepten
Nonnevodden
PT120M
Nonnevodden
Een heerlijk nonnevodden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 - 12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tante Ietje (1935)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nonnevodden te bereiden
1).Werk de melk, boter, suiker, eieren en zout door de bloem en kneed een soepel deeg.
2).Bestuif de werkbank voortdurend met een handje bloem en kneed het deeg door en door.
3).Maak een bal van het deeg doe het in een kom met een vochtige doek er over en laat op een warme plek een uur rijzen.
4).Het deeg weer doorkneden en met een roller tot een plak uitrollen.
5).Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en rol elk deel uit tot een gelijkmatige rol.
6).Maak van elke deegrol een "oude-wijven" knoop en laat deze kunstproducten wederom rijzen: nu gedurende 30 minuten.
7).Leg nu telkens 2 tot 3 knopen in het frituurmandje en frituur ze ongeveer 7 minuten tot ze om en om goudbruin zijn.
8).Wentel ze direct door de poedersuiker en vlak voor het opdienen nog wat extra's.
2).Bestuif de werkbank voortdurend met een handje bloem en kneed het deeg door en door.
3).Maak een bal van het deeg doe het in een kom met een vochtige doek er over en laat op een warme plek een uur rijzen.
4).Het deeg weer doorkneden en met een roller tot een plak uitrollen.
5).Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en rol elk deel uit tot een gelijkmatige rol.
6).Maak van elke deegrol een "oude-wijven" knoop en laat deze kunstproducten wederom rijzen: nu gedurende 30 minuten.
7).Leg nu telkens 2 tot 3 knopen in het frituurmandje en frituur ze ongeveer 7 minuten tot ze om en om goudbruin zijn.
8).Wentel ze direct door de poedersuiker en vlak voor het opdienen nog wat extra's.
liske zegt:
Ze komen oorspronkelijk uit zuid Limburg omgeving Sittard, oorspronkelijk een kloosterbroodje, in de vorm van een strik. Zoals de strik van de sjolk (schort) van de nonnen, die achter op hun vot (kont) hing.;):p:D Maar wel lekker! Ze worden hier in Limburg met carnaval veel gegeten.