Recept
« Terug naar recepten
Noordzeevisblokjes met nectarines
PT25M
Noordzeevisblokjes met nectarines
Een heerlijk noordzeevisblokjes met nectarines recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noordzeevisblokjes met nectarines te bereiden
De visblokjes door de bloem wentelen, wat afkloppen en aanbakken in een weinig boter. De visblokjes op smaak brengen met peper en zout en gaar bakken. Van het vuur halen en warm houden.
De nectarines wassen en halveren. De pit verwijderen, de vruchten in zes partjes verdelen en ze in waaiervorm in een vuurvaste schotel schikken.
Vier lavendelbloempjes fijnhakken. De nectarines bestrooien met de suiker, de gehakte lavendel en kleine klontjes boter.
De schotel in een voorverwarmde oven plaatsen en laten glaceren.
De stroop opvangen, in een kookpannetje even laten inkoken met de room.
Op ieder bord 6 partjes nectarines leggen, ze overgieten met de saus en in het midden van het bord de gebakken visblokjes schikken. Garneren met rozemarijn en een lavendelbloempje. Opdienen met rijst of pasta.
De nectarines wassen en halveren. De pit verwijderen, de vruchten in zes partjes verdelen en ze in waaiervorm in een vuurvaste schotel schikken.
Vier lavendelbloempjes fijnhakken. De nectarines bestrooien met de suiker, de gehakte lavendel en kleine klontjes boter.
De schotel in een voorverwarmde oven plaatsen en laten glaceren.
De stroop opvangen, in een kookpannetje even laten inkoken met de room.
Op ieder bord 6 partjes nectarines leggen, ze overgieten met de saus en in het midden van het bord de gebakken visblokjes schikken. Garneren met rozemarijn en een lavendelbloempje. Opdienen met rijst of pasta.