Recept
« Terug naar recepten
Noordzeevisvangst in blanke boter
PT45M
Noordzeevisvangst in blanke boter
Een heerlijk noordzeevisvangst in blanke boter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noordzeevisvangst in blanke boter te bereiden
Bereidingswijze:
Pocheer de verschillende vis-en schaaldiersoorten enkele minuten in de visfumet aangelengd met de droge witte wijn.
Blancheer de julienne van prei en wortel beetgaar.
Bereid de saus:
Breng de witte wijn en de visfumet aan de kook met de peterselie, de peperbolletjes, tijm, laurier het citroensap de azijn en de gehakte sjalotten.
Laat bijna volledig inkoken.
Giet de saus door een fijne puntzeef en klop op met de roomboter.
Schik de vis-en schaaldieren op een groot bord.
Overgiet met de blanke botersaus en garneer met de groentejulienne.
Werk af met enkele topjes kaviaar.
Pocheer de verschillende vis-en schaaldiersoorten enkele minuten in de visfumet aangelengd met de droge witte wijn.
Blancheer de julienne van prei en wortel beetgaar.
Bereid de saus:
Breng de witte wijn en de visfumet aan de kook met de peterselie, de peperbolletjes, tijm, laurier het citroensap de azijn en de gehakte sjalotten.
Laat bijna volledig inkoken.
Giet de saus door een fijne puntzeef en klop op met de roomboter.
Schik de vis-en schaaldieren op een groot bord.
Overgiet met de blanke botersaus en garneer met de groentejulienne.
Werk af met enkele topjes kaviaar.