Recept
« Terug naar recepten
Normandisch kalkoengebraad in knapperig jasje
PT60M
Normandisch kalkoengebraad in knapperig jasje
Een heerlijk normandisch kalkoengebraad in knapperig jasje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Normandisch kalkoengebraad in knapperig jasje te bereiden
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
Smeer een lange ovenschotel in met boter Leg er de sneetjes spek in in 2 rijen van 8, laat aan de buitenkant over hangen en in het midden ongeveer 5 cm overlappen. Smeer een kant van het gebraad rijkelijk in met mosterd en draai dan om op het spek. Smeer verder helemaal in met mosterd en vouw de sneetjes spek naar binnen over het gebraad.
Overgiet met 15 cl cider en laat 45 min. in de oven braden Draai halverwege de braadtijd om, zodat het gebraad alom krokant wordt. Voeg, indien nodig, nog wat cider toe.
Laat, ondertussen, de fijngesneden sjalotjes met een nootje boter zacht stoven in een steelpan. Bestrooi, na 5 min., met bloem, meng 30 sec. en giet er ½ fles (37,5 cl) cider bij. Breng aan de kook en laat 10 min. heel zacht koken. Voeg de room en een grote eetlepel mosterd toe, kook nog 5 min. en breng op smaak met peper en zout.
Schil de appels, snij in blokjes en bak met 30 g boter op hoog vuur in een grote braadpan. Bestrooi met suiker en laat licht karameliseren.
Snij het gebraad in plakken van 1 cm dikte en dien op met de appels en de saus. Serveer hierbij mini-röstis en tuinkers.
Smeer een lange ovenschotel in met boter Leg er de sneetjes spek in in 2 rijen van 8, laat aan de buitenkant over hangen en in het midden ongeveer 5 cm overlappen. Smeer een kant van het gebraad rijkelijk in met mosterd en draai dan om op het spek. Smeer verder helemaal in met mosterd en vouw de sneetjes spek naar binnen over het gebraad.
Overgiet met 15 cl cider en laat 45 min. in de oven braden Draai halverwege de braadtijd om, zodat het gebraad alom krokant wordt. Voeg, indien nodig, nog wat cider toe.
Laat, ondertussen, de fijngesneden sjalotjes met een nootje boter zacht stoven in een steelpan. Bestrooi, na 5 min., met bloem, meng 30 sec. en giet er ½ fles (37,5 cl) cider bij. Breng aan de kook en laat 10 min. heel zacht koken. Voeg de room en een grote eetlepel mosterd toe, kook nog 5 min. en breng op smaak met peper en zout.
Schil de appels, snij in blokjes en bak met 30 g boter op hoog vuur in een grote braadpan. Bestrooi met suiker en laat licht karameliseren.
Snij het gebraad in plakken van 1 cm dikte en dien op met de appels en de saus. Serveer hierbij mini-röstis en tuinkers.