KookJij

Notenburgers

Een heerlijk notenburgers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Notenburgers te bereiden

Hak de noten grof. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en laat de noten met de komijnzaadjes omscheppend kort roosteren. Voeg de ui toe en laat glazig fruiten. Roer er van het vuur af de pindakaas door. Verkruimel het brood (in de foodprocessor) en meng het notenmengsel, het brood en de verbrokkelde roomkaas in een kom tot een samenhangend mengsel. Breng op smaak met wat zout en peper. Vorm vier afgeplatte ballen van het mengsel en zet ze in de koelkast tot ze worden gebakken.
Bereiden:
Verhit de boter of de olie voor het bakken in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur in circa 4 minuten per kant mooi bruin.
Variatie:
Lekker met sla en gebakken aardappelen of met rijst en tomatensaus. Of leg de burgers op geroosterde broodjes en garneer met een blaadje sla, plakjes tomaat en komkommer en wat mayonaise en tomatenketchup.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nina

Nina zegt:
Beste Marieke, ik wil deze burgers graag eens proberen. Dit is waarchijnlijk een behoorlijk domme vraag:Maar wat bedoel je preciesmet roomkaas? Zou je aub snel kunnen reageren, ik wil vanavond de ingrediënten in huis halen :)
BVD!