Recept
« Terug naar recepten
Notenburgers
PT35M
Notenburgers
Een heerlijk notenburgers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Notenburgers te bereiden
Hak de noten grof. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en laat de noten met de komijnzaadjes omscheppend kort roosteren. Voeg de ui toe en laat glazig fruiten. Roer er van het vuur af de pindakaas door. Verkruimel het brood (in de foodprocessor) en meng het notenmengsel, het brood en de verbrokkelde roomkaas in een kom tot een samenhangend mengsel. Breng op smaak met wat zout en peper. Vorm vier afgeplatte ballen van het mengsel en zet ze in de koelkast tot ze worden gebakken.
Bereiden:
Verhit de boter of de olie voor het bakken in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur in circa 4 minuten per kant mooi bruin.
Variatie:
Lekker met sla en gebakken aardappelen of met rijst en tomatensaus. Of leg de burgers op geroosterde broodjes en garneer met een blaadje sla, plakjes tomaat en komkommer en wat mayonaise en tomatenketchup.
Bereiden:
Verhit de boter of de olie voor het bakken in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur in circa 4 minuten per kant mooi bruin.
Variatie:
Lekker met sla en gebakken aardappelen of met rijst en tomatensaus. Of leg de burgers op geroosterde broodjes en garneer met een blaadje sla, plakjes tomaat en komkommer en wat mayonaise en tomatenketchup.
Nina zegt:
BVD!