Recept
« Terug naar recepten
Oesterzwamschotel
PT45M
Oesterzwamschotel
Een heerlijk oesterzwamschotel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
bruggekaas.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oesterzwamschotel te bereiden
Stoom de aardappelen net niet gaar.
Fruit intussen de fijngehakte ui aan in Nazareth boter en voeg de spekreepjes toe, de gewassen en in reepjes gesneden oesterzwammen toevoegen.
Het vuur verhogen en kruiden met versgemalen zwarte peper, zout, rozemarijn en tijm.
Blussen met een scheut porto en wanneer de alcohol wat is verdampt de zure room toevoegen.
De mosterd door de paddestoelen mengen en rustig laten inkoken.
Intussen bakken we de aardappelen krokant in Nazareth boter en we kruiden ze met zout en de peper.
Doe de aardappelen in een beboterde ovenschotel en overgiet met het paddestoelmengsel.
Leg de plakjes Brugge belegen over de bereiding en laat gratineren onder de grill.
Fruit intussen de fijngehakte ui aan in Nazareth boter en voeg de spekreepjes toe, de gewassen en in reepjes gesneden oesterzwammen toevoegen.
Het vuur verhogen en kruiden met versgemalen zwarte peper, zout, rozemarijn en tijm.
Blussen met een scheut porto en wanneer de alcohol wat is verdampt de zure room toevoegen.
De mosterd door de paddestoelen mengen en rustig laten inkoken.
Intussen bakken we de aardappelen krokant in Nazareth boter en we kruiden ze met zout en de peper.
Doe de aardappelen in een beboterde ovenschotel en overgiet met het paddestoelmengsel.
Leg de plakjes Brugge belegen over de bereiding en laat gratineren onder de grill.