KookJij

Olijvenbrood met rozemarijn

Een heerlijk olijvenbrood met rozemarijn recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 155 min
Personen: 1 brood personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Libelle Brood bakken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Olijvenbrood met rozemarijn te bereiden

1. Los de verkruimelde gist op in 2 eetlepels lauw water. Voeg er 100ml water aan toe en roer goed. Meng het zout door de bloem en giet er het gistmengsel op. Kneed tot een soepel deeg, dek af met een vochtige doek en laat het 1 uur rijzen op een warme plek.
2. Kneed de olijven en de rozemarijn door het deeg en duw het plat op een met bloem bestoven werkvlak. maak er een maanvormig brood van. Snij de kanten 3 à 4 cm diep in. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de ingesneden stukjes deeg mooi om et brood en laat het op een warme plek 30 minuten rijzen.
3. Verwarm de oven voor tot 200°C. Zet een schaaltje kokend water op de bodem van de oven. Bestrijk het brood met gezouten water, bestrooi het met exta rozemarijn en bak het 30 à 40 minuten in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst