Recept
« Terug naar recepten
Omgekeerde appeltaart
PT65M
Omgekeerde appeltaart
Een heerlijk omgekeerde appeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
1615 kCal energie
21,1 Gram vet
45,2 Gram koolhydraten
21,1 Gram vet
45,2 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omgekeerde appeltaart te bereiden
VOORBEREIDEN :
In een kom doen :
bloem
75 gram koude boter
snufje zout
1 eetlepel basterdsuiker
Met 2 messen boter door bloem klein snijden tot erwtjes-grootte.
Ca. 2 eetlepels koud water toevoegen.
Met koele hand het deeg snel tot een samenhangende bal kneden. Afdekken met plastic folie en in de koelkast
ca. 30 minuten laten rusten.
Intussen oven voorverwarmen op 220 graden of gasovenstand 5.
Appels schillen, in vieren snijden en klokhuizen verwijderen.
Partjes nogmaals halveren.
In eens steelpan de rest van de boter smelten.
In hoge (ca 5 cm) ronde ovenvaste taartvorm
(doorsnede 20 cm) ruim de helft van de gesmolten boter doen.
Vorm ronddraaien zodat ook de zijkanten dik met boter bedekt zijn.
Rest van de basterdsuiker erover strooien.
Appels met bolle kant naar beneden erin rangschikken.
Rest van de gesmolten boter erover schenken.
WERKBLAD bestrooien met bloem, deeg erop uitrollen tot ronde lap van ca. 4 mm dik en een doorsnede van
ca. 28 cm.
Deeg over de appels leggen, rand van deeg voorzichtig tussen appels en vorm drukken.
Met een mes enkele kleine sneetjes in het deeg maken, zodat de stoom kan ontsnappen.
Taart 1 richel onder het midden in de oven schuiven en in ca. 25 minuten bruin bakken.
Taart uit de oven nemen en iets laten afkoelen.
Platte ovenvaste schaal op vorm leggen, samen keren en taart op schaal laten glijden.
BEREIDEN :
In pannetje de abrikozenjam met 1 eetlepel water al roerend verwarmen.
Hiermee taart bestrijken
Taart in 6 stukken snijden.
Direct uit de oven serveren met bijvoorbeeld een bolletje
vanille-ijs en slagroom.
In een kom doen :
bloem
75 gram koude boter
snufje zout
1 eetlepel basterdsuiker
Met 2 messen boter door bloem klein snijden tot erwtjes-grootte.
Ca. 2 eetlepels koud water toevoegen.
Met koele hand het deeg snel tot een samenhangende bal kneden. Afdekken met plastic folie en in de koelkast
ca. 30 minuten laten rusten.
Intussen oven voorverwarmen op 220 graden of gasovenstand 5.
Appels schillen, in vieren snijden en klokhuizen verwijderen.
Partjes nogmaals halveren.
In eens steelpan de rest van de boter smelten.
In hoge (ca 5 cm) ronde ovenvaste taartvorm
(doorsnede 20 cm) ruim de helft van de gesmolten boter doen.
Vorm ronddraaien zodat ook de zijkanten dik met boter bedekt zijn.
Rest van de basterdsuiker erover strooien.
Appels met bolle kant naar beneden erin rangschikken.
Rest van de gesmolten boter erover schenken.
WERKBLAD bestrooien met bloem, deeg erop uitrollen tot ronde lap van ca. 4 mm dik en een doorsnede van
ca. 28 cm.
Deeg over de appels leggen, rand van deeg voorzichtig tussen appels en vorm drukken.
Met een mes enkele kleine sneetjes in het deeg maken, zodat de stoom kan ontsnappen.
Taart 1 richel onder het midden in de oven schuiven en in ca. 25 minuten bruin bakken.
Taart uit de oven nemen en iets laten afkoelen.
Platte ovenvaste schaal op vorm leggen, samen keren en taart op schaal laten glijden.
BEREIDEN :
In pannetje de abrikozenjam met 1 eetlepel water al roerend verwarmen.
Hiermee taart bestrijken
Taart in 6 stukken snijden.
Direct uit de oven serveren met bijvoorbeeld een bolletje
vanille-ijs en slagroom.
Marieke zegt: