Recept
« Terug naar recepten
Ontbijtbroodjes met amaranth
PT150M
Ontbijtbroodjes met amaranth
Een heerlijk ontbijtbroodjes met amaranth recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Ontbijtbroodjes met amaranth te bereiden
Verwarm de melk tot handwarm, doe met de gist in een kom. Voeg hier 2 el bloem aan toe, meng dit en laat afgedekt met een doek 15 minuten rijzen op een warme plek.
Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron, en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zeef 500 gr bloem en meng met zout en rietsuiker.
Meng de bloem en het gistmengsel en roer doorelkaar met een lepel. Voeg de boter toe en meng nog zo'n 3 minuten.
Het deeg moet wat plakkerig en elastisch zijn.
Laat het vervolgens een uur rijzen afgedekt met een doek, tot het volume verdubbeld is.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Vorm balletjes van het gerezen deeg, en plaats ze op de bakplaat. Laat vervolgens nog eens 30 minuten rijzen afgedekt met een doek.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden C.
Klop het ei los met de el melk en ahornsiroop. Bestrijk de broodjes hiermee en bestrooi met de amaranth.
Bak 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Eet ze warm of koud, met beleg naar keuze.
Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron, en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zeef 500 gr bloem en meng met zout en rietsuiker.
Meng de bloem en het gistmengsel en roer doorelkaar met een lepel. Voeg de boter toe en meng nog zo'n 3 minuten.
Het deeg moet wat plakkerig en elastisch zijn.
Laat het vervolgens een uur rijzen afgedekt met een doek, tot het volume verdubbeld is.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Vorm balletjes van het gerezen deeg, en plaats ze op de bakplaat. Laat vervolgens nog eens 30 minuten rijzen afgedekt met een doek.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden C.
Klop het ei los met de el melk en ahornsiroop. Bestrijk de broodjes hiermee en bestrooi met de amaranth.
Bak 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Eet ze warm of koud, met beleg naar keuze.