KookJij

Oostends vispannetje

Een heerlijk oostends vispannetje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oostends vispannetje te bereiden

Pocheer de visblokjes en filets in de visfumet tot ze halfgaar zijn. Haal de vis uit het kookvocht. Smelt de boter en meng met de bloem tot een blonde roux in een andere kookpot. Laat de fumet tot de heft inkoken, giet over de warme roux en meng goed.
Stoof de champignons in een beetje boter en voeg het kookvocht van de champignons bij de saus. Doe er vervolgens de witte wijn en de room bij. Laat opnieuw tot de helft inkoken en breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en roer er de gemalen kaas en de garnalen door.
Schik de vis en de champignons in een vuurvast schotel en schenk er de saus over. Bestrooi met nog wat gemalen kaas en laat gratineren in een voorverwarmde oven van 200°C. Werk af met wat gehakte peterselie.
Serveer met stokbrood of aardappelpuree.

Mijn kookverhaal (Inge Deyck)

Is het lievelingsrecept van mijn man. Kan gerust op voorhand gemaakt worden en dan in de oven opgewarmd worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
@Marleen, Er staat Oostends vispannetje, komt van Oostende België zoals ook vermeld bij herkomst en keuken. Gr, Erwin.
Marleen

Marleen zegt:
Oosters vispannetje
Inge Deyck

Inge Deyck zegt:
Hallo Vera,
Ja hoor dat kan je zeker doen, maar zet ze dan even op een lagere oventemperatuur om op te warmen, anders gaat het vispannetje uitdrogen en op het einde dan even met gril om een mooi korstje te krijgen.
Eet smakelijk
groetjes
Inge
vera

vera zegt:
Kan ik het vispannetje een dag op voorhand maken ?
inged

inged zegt:
Hallo Henk,
Inderdaad het is de bedoeling dat er een mooi korstje opkomt, zoals Hilde al zei, omdat de vis toch al gaar is. Dus onder de grill in kijken wanneer er een korstje op komt.
Groetjes Inge
en smakelijk zou ik zeggen;)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Henk, in de bereiding staat vermeld gratineren volgens mij gewoon in het oog houden tot je een mooi korstje hebt op je visgerecht. Omdat het visblokjes zijn zijn ze uiteraard vlug gaar. Veel succes met het bereiden van het recept. Groetjes Hilde Kookjij
Henk Faber

Henk Faber zegt:
Jammer dat niet staat vermeld hoe lang dit gerecht in de oven moet.
Jetje

Jetje zegt:
Fijnproeverke, ik ga het zeker maken en bedankt hoor!:)
Jetje

Jetje zegt:
Hoe groot zijn je glaasjes?
whhendriks

whhendriks zegt:
Ik ben gek op visgerechten, dit is er ook één van.
Grt.Wim
Marina

Marina zegt:
Ga dit zeker klaarmaken als voorgerecht met een stukje ciabatta. Eenvoudig en zeer lekker.
Gemakkelijk op voorhand te bereiden als er bezoek komt. Alvast opgenomen in mijn receptenmap.
nelleke

nelleke zegt:
Heerlijk!!!! Ga de vis meteen halen.
groet van Nelleke
lstorms

lstorms zegt:
hallo, dit is
een recept waar ik op zoek was, heerlijk is hetvolgende keer probeer ik er eens tomatenblokjes bij te doen .
groetjes