Recept
« Terug naar recepten
Oosterse Sperziebonen
PT45M
Oosterse Sperziebonen
Tip: Doe geen deksel op de pan en laat de boontjes niet te lang in de ketjap anders verliezen ze de mooie groene kleur.
Recept van:
Fairfood
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.fairfood.org
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse Sperziebonen te bereiden
Wil je dit recept zo duurzaam mogelijk bereiden? Kies dan voor duurzame ingredienten! Ga naar www.fairfood.org.
De groentebouillon aan de kook brengen. Dan de haricots verts toevoegen en aan de kook brengen. Daarna gelijk laten uitlekken in een zeef. De haricot verts moeten bijtgaar zijn, dus laat ze niet lang meekoken!
Snij de sjalotten en knoflook fijn snijden en in bak ze, op een niet te hoog vuur, goudbruin. Voeg de tofu reepjes toe en daarna de uitgelekte haricot verts. Voeg vervolgens naar smaak koriander, cayennepeper, kurkuma en zout toe. Even laten doorbakken, de ketjap erdoor roeren en direct opdienen.
Tip: Doe geen deksel op de pan en laat de boontjes niet te lang in de ketjap anders verliezen ze de mooie groene kleur
De groentebouillon aan de kook brengen. Dan de haricots verts toevoegen en aan de kook brengen. Daarna gelijk laten uitlekken in een zeef. De haricot verts moeten bijtgaar zijn, dus laat ze niet lang meekoken!
Snij de sjalotten en knoflook fijn snijden en in bak ze, op een niet te hoog vuur, goudbruin. Voeg de tofu reepjes toe en daarna de uitgelekte haricot verts. Voeg vervolgens naar smaak koriander, cayennepeper, kurkuma en zout toe. Even laten doorbakken, de ketjap erdoor roeren en direct opdienen.
Tip: Doe geen deksel op de pan en laat de boontjes niet te lang in de ketjap anders verliezen ze de mooie groene kleur