Recept
« Terug naar recepten
Op rijfkoek gegratineerde asperges (zie opm)
PT50M
Op rijfkoek gegratineerde asperges (zie opm)
Een heerlijk op rijfkoek gegratineerde asperges (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Op rijfkoek gegratineerde asperges (zie opm) te bereiden
Rasp de geschilde aardappel en de ui.
Meng dit met de eieren, peper en zout.
Maak met een steekring 4 grote rijfkoeken en bak deze goudbruin.
Leg ze op een ovenplaat weg.
Schil de asperges, verwijder de harde onderkant (circa 2 cm) en blancheer de asperges in kokend water met zout en een beetje suiker.
Halveer de asperges als ze gaar zijn en verdeel ze over de rijfkoeken.
Bedek de asperges met dunne plakken LImburgse geitenkaas.
Grill de rijfkoeken totdat de kaas begint te kleuren.
Braad de lamskroon mooi bruin in wat boter en laat hem even rusten.
Zet hem daarna in de oven totdat de juiste gaarheid bereikt is.
Blus de pan af met 1 dl bier en voeg de kalfsfond toe.
Laat tot de juiste dikte inkoken.
Breng op smaak met peper, zout en appel-perenstroop.
Snij de lamskroon in mooie tranches.
Leg een rijfkoek op het bord en leg de tranches lamskroon eromheen.
Serveren met de saus en garneer met de lavendelbloemen.
Meng dit met de eieren, peper en zout.
Maak met een steekring 4 grote rijfkoeken en bak deze goudbruin.
Leg ze op een ovenplaat weg.
Schil de asperges, verwijder de harde onderkant (circa 2 cm) en blancheer de asperges in kokend water met zout en een beetje suiker.
Halveer de asperges als ze gaar zijn en verdeel ze over de rijfkoeken.
Bedek de asperges met dunne plakken LImburgse geitenkaas.
Grill de rijfkoeken totdat de kaas begint te kleuren.
Braad de lamskroon mooi bruin in wat boter en laat hem even rusten.
Zet hem daarna in de oven totdat de juiste gaarheid bereikt is.
Blus de pan af met 1 dl bier en voeg de kalfsfond toe.
Laat tot de juiste dikte inkoken.
Breng op smaak met peper, zout en appel-perenstroop.
Snij de lamskroon in mooie tranches.
Leg een rijfkoek op het bord en leg de tranches lamskroon eromheen.
Serveren met de saus en garneer met de lavendelbloemen.