Recept
« Terug naar recepten
Opgevulde courgettebloemen met tonijn en ricotta
PT15M
Opgevulde courgettebloemen met tonijn en ricotta
Een heerlijk opgevulde courgettebloemen met tonijn en ricotta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Opgevulde courgettebloemen met tonijn en ricotta te bereiden
- Doe de uitgelekte tonijn, de ricotta, de Parmezaanse kaas en wat gehakte peterselie in een kom en mix alles goed door elkaar.
- Verwijder de stampers uit de bloemen, was de bloemen voorzichtig en vul ze met het tonijnmengsel.
- Klop het ei met de bloem en een snuifje zout en verdun met de melk tot een romig beslag ontstaat.
- Verhit een flinke hoeveelheid plantaardige olie gedurende een paar minuten in een grote pan om de ideale temperatuur te halen. Draai de opgevulde bloemen door het beslag en leg ze voorzichtig in de kokende olie. Bak de bloemen tot ze goudbruin en krokant zijn. Bak niet alle bloemen tegelijk!
- Leg de bloemen na het bakken op absorberend keukenpapier en dien ze heet op.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tanja Hermens zegt:
Erwin Elens zegt: