KookJij

Originele vietnamese loempia's met een sojadip

Een heerlijk originele vietnamese loempia's met een sojadip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 20st personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: spikkertje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Originele vietnamese loempia's met een sojadip te bereiden

Leg twee vellen keukenpapier op de aanrecht en bevochtig deze. Maak twee rijstvellen nat onder de kraan en leg op het keukenpapier. Leg er twee vellen keukenpapier bovenop en maak weer twee rijstvellen op. Maak zo om en om laagjes en bevochtig het met extra water. Laat dit ongeveer tien minuten staan. Snijd het groen van de paksoi in grove stukken. Snijd de ijsbergsla in reepjes en meng deze met de paksoi, tauge en de blaadjes van de Thaise basilicum. Voeg de in ringetjes gesneden rode pepers toe (deze kun je eventueel ook weglaten). Pak voorzichtig een rijstvel. Leg er wat van het slamengsel in en rol voorzichtig op. Maak zo alle rolletjes. Voor de sojadip
Snijd de gember en het citroengras fijn. Stamp dit heel fijn in de vijzel. Pers de knoflook er boven uit. Voeg terwijl je aan het stampen bent de sesamolie toe. Doe het mengsel in een bakje en voeg de sojasaus, rijstazijn, vissaus en rietsuiker toe. Meng alles goed door elkaar. Serveer deze dip met de Vietnamese loempias.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wilma Amkreutz

wilma Amkreutz zegt:
Dit is een warm recept maar ik zie niet hoe je de loempia's moet bakken. Is dit in de koekenpan of in olie bakken?
Gr. Wilma