KookJij

Ossenstaart met Wijn en Kruiden

Ossenstaart is een soort vlees dat zeer lang moet stoven om te garen vanwege het grote percentage bindweefsel. Het wordt veel gebruikt in soepen, maar het gare ossenstaart-vlees is ook zeer smakelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 220 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Famile
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ossenstaart met Wijn en Kruiden te bereiden

  1. Rol de stukken ossenstaart in de bloem  en bak ze bruin in een paar eetlepels hete olijfolie in de grote pan met dikke bodem. Door het aanbakken van de staartstukken begin je met de opbouw van de uiteindelijke smaak.
  2. Voeg dan toe het zout, de peper, thijm en rozemarijn en de honing en bak even door. Zet de pan even apart.
  3. Verhit in een grote anti-aanbakpan 1 eetlepel olijfolie en voeg dan toe de uien, lombok, groentes en knoflook en fruit die aan gedurende 10 minuten en roer regelmatig om. Dan er bij doen steranijs en kruidnegeltjes.
  4. Voeg de inhoud van de bakpan met groentes en kruiden toe aan de pan met het vlees en schenk de wijn er bij.
  5. Breng aan de kook en laat ietsje inkoken.
  6. Doe deksel op de pan en zet in de oven gedurende 3 uur.
  7. Verdeel over de voorverwarmde borden en strooi de peterselie er over.
  8. Geef er rijst of aardappelpuree bij.
  9. Dit gercht kan een paar dagen van te voren gemaakt worden  en weer opgewarmd vlak voor het opdienen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een stevige (oude) rode wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst