Recept
« Terug naar recepten
Otak otak (in bananenblad gestoomde vis)
PT40M
Otak otak (in bananenblad gestoomde vis)
Een heerlijk otak otak (in bananenblad gestoomde vis) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Otak otak (in bananenblad gestoomde vis) te bereiden
Vermaal de sereh, laos,jeruk purut en knoflook tot een pasta.Breng op smaak met suiker en zout.Meng met de geraspte kokos.Bak de sambal aan in olie.Voeg de trassi toe en meng met de kruidenpasta.Leg de bananenbladeren klaar.Verdeel de helft van de kruidenpasta over de bananenbladeren.Leg de gesneden kool erop.Verdeel de vis over de bladeren.Schep er als laatste de rest van de kruidenpasta,de kokosmelk en de basilicum bij.Vouw de bladeren dicht en stoom ze in 15 gaar.