Recept
« Terug naar recepten
Oven kippenpie met groenten en een dakje van bladerdeeg
PT60M
Oven kippenpie met groenten en een dakje van bladerdeeg
Een heerlijk oven kippenpie met groenten en een dakje van bladerdeeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
marianne oud
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oven kippenpie met groenten en een dakje van bladerdeeg te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bereidingswijze
Snijd de ananas in stukjes en droog deze goed met keukenpapier. Doe boter in een pan en bestrooi de kipfilet met peper en zout. Bak de kipfilet tot deze gaar is, voeg de doperwten, geblancheerde sperzieboontjes en de ananas stukjes toe. Doe de tomaten met het vocht in een ronde ovenschaal, roer de worcesterhiresaus erdoor . Verwarm de oven voor. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze, op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde of langwerpige lap en doe deze in een ovenschaal., Steek in het midden van het deeg een gat uit. Dek de ovenschaal af met het deeg en plak de randen met water vast op de schaal. Bestrijk het deeg met de koffieroom . Bak de pie in het midden van de oven in ca 30 minuten goudbruin en gaar.
Bereidingswijze
Snijd de ananas in stukjes en droog deze goed met keukenpapier. Doe boter in een pan en bestrooi de kipfilet met peper en zout. Bak de kipfilet tot deze gaar is, voeg de doperwten, geblancheerde sperzieboontjes en de ananas stukjes toe. Doe de tomaten met het vocht in een ronde ovenschaal, roer de worcesterhiresaus erdoor . Verwarm de oven voor. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze, op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde of langwerpige lap en doe deze in een ovenschaal., Steek in het midden van het deeg een gat uit. Dek de ovenschaal af met het deeg en plak de randen met water vast op de schaal. Bestrijk het deeg met de koffieroom . Bak de pie in het midden van de oven in ca 30 minuten goudbruin en gaar.