Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum
PT130M
Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum
Een heerlijk ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
kris van den Akker
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum te bereiden
- Meng het gehakt met de fijngesneden ui en peterselie, tijm,en het panneermeel.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes.
- Leg de bloemkool in een diepe ovenschotel.
- Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.
- Prik met een vork enkele gaatjes in en giet er de room over ( zo kan de room door het gehakt tot bij de bloem kool zakken)
- Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met met de basilicum en de paprikapoeder, peper en zout.
- Schik er tot slot enkele nootjes boter op.
- Schuif de schotel in een voorverwarmede van 220° en laat gedurende 1 uur gaar worden.
- Na een kwartier dekt u best de schotel af zodat het gehakt niet verbrand.
Dienop met aardappelpuree of met gekookte tarwegraantjes.
Smakelijk !!!!
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes.
- Leg de bloemkool in een diepe ovenschotel.
- Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.
- Prik met een vork enkele gaatjes in en giet er de room over ( zo kan de room door het gehakt tot bij de bloem kool zakken)
- Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met met de basilicum en de paprikapoeder, peper en zout.
- Schik er tot slot enkele nootjes boter op.
- Schuif de schotel in een voorverwarmede van 220° en laat gedurende 1 uur gaar worden.
- Na een kwartier dekt u best de schotel af zodat het gehakt niet verbrand.
Dienop met aardappelpuree of met gekookte tarwegraantjes.
Smakelijk !!!!
rhintzen zegt: