KookJij

Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum

Een heerlijk ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 130 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum te bereiden

- Meng het gehakt met de fijngesneden ui en peterselie, tijm,en het panneermeel.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes.
- Leg de bloemkool in een diepe ovenschotel.
- Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.
- Prik met een vork enkele gaatjes in en giet er de room over ( zo kan de room door het gehakt tot bij de bloem kool zakken)
- Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met met de basilicum en de paprikapoeder, peper en zout.
- Schik er tot slot enkele nootjes boter op.
- Schuif de schotel in een voorverwarmede van 220° en laat gedurende 1 uur gaar worden.
- Na een kwartier dekt u best de schotel af zodat het gehakt niet verbrand.
Dienop met aardappelpuree of met gekookte tarwegraantjes.

Smakelijk !!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rhintzen

rhintzen zegt:
Leuke variatie.
Redmer

Redmer zegt:
Wat moet je met het ei doen?
Gaspard Eraly

Gaspard Eraly zegt:
Dit ziet er lekker uit.
Die tomatenstukjes met groeten kan je dat ook in Belgie verkrijgen??
Of vervangen door iets gelijkaardigs