Louisiana (Cajun) : In deze receptuur vind je altijd wel paprika's, Spaanse peper en andere pepersoorten, rijst,
okra, uien, knoflook, garnalen of koniijn of bepaalde worstsoorten.
Verdeel het gerecht over de voorverwarmde borden en
garneer met de peterselie, koreander en limoenen.
***
NOOT: In plaats van garnalen kan bij deze schotel ook worden uitgegaan van konijnenvlees en kippenvlees.
Houd dan wel rekening met de langere tijden, benodigd om kip resp. konijn te garen.
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met garnalen uit Louisiana
PT90M
Ovenschotel met garnalen uit Louisiana
Een heerlijk ovenschotel met garnalen uit louisiana recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met garnalen uit Louisiana te bereiden
1).Bak de uien glazig in de boter en doe dan daarbij de paprika's. Bak dit nog eens 5 minuten.
2).Doe er dan bij de knoflook, de okra, limoensap en zout en peper en bak nog eens 10 minuten onder regelmatig roeren.
3).Nu gaan de garnalen er bij en die worden meegestoofd tot de garnalen beginnen roze te kleuren.
4).Nu kan de geconcentreerde soep er bij, de rijst, de wijn, de ketjap en de cayenne. Kook nog eens 5 minuten onder regelmatig doorroeren.
5).Nu wordt alles overgedaan in de klaarstaande ingevette ovenschotel. Daarover wordt de kaas gestrooid
6).De ovenschotel gaat in de voorverwarmde oven en blijft daar 20 minuten in.
2).Doe er dan bij de knoflook, de okra, limoensap en zout en peper en bak nog eens 10 minuten onder regelmatig roeren.
3).Nu gaan de garnalen er bij en die worden meegestoofd tot de garnalen beginnen roze te kleuren.
4).Nu kan de geconcentreerde soep er bij, de rijst, de wijn, de ketjap en de cayenne. Kook nog eens 5 minuten onder regelmatig doorroeren.
5).Nu wordt alles overgedaan in de klaarstaande ingevette ovenschotel. Daarover wordt de kaas gestrooid
6).De ovenschotel gaat in de voorverwarmde oven en blijft daar 20 minuten in.