Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met pompoenstamppot , gehaktballetjes en amandel.
PT55M
Ovenschotel met pompoenstamppot , gehaktballetjes en amandel.
Pompoen en aardappel samen koken. Een stamppot maken met melk en kruidenboter. Op smaak maken met peper en zout. In een ovenschaal ermee, gehaktballetjes in de stamppot duwen en na 20 minuten afwerken met een heerlijke aparte topping.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Uit de krant Eigen tekst en foto
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met pompoenstamppot , gehaktballetjes en amandel. te bereiden
- Verdeel de geschilde aardappelen in stukken.
- Was de pompoen, halveer en verwijder met een lepel alle draden en pitten.
- Snij de pompoen in blokjes van circa 2 cm.
- Zet water met zout op en kook de aardappelen met de blokjes pompoen in circa 25 minuten gaar.
- Giet af , verwarm de melk met de kruidenboter . Stamp met de melk en de kruidenboter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
- Ondertussen is je oven op een voorverwarmde temperatuur van 200 graden.
- Schep de stamppot in een grote ovenschaal. Strijk glad en duw er de gehaktballetjes in.
- Zet voor ongeveer 20 minuten in de oven.
- Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpannetje en voeg het amandelschaafsel toe , bak zachtjes goudbruin. Voeg het theelepeltje honing en de peterselie toe en bak even mee.
- Bestrooi dit mengsel over de pompoenschotel en geniet.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Vandaag gemaakt voor het gezin van onze dochter. Op het gevoel van alle ingrediënten iets meer ,omdat 2 kleinkinderen mee aten Iedereen heeft gesmuld.