Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met vlees of kip
PT165M
Ovenschotel met vlees of kip
Een heerlijk ovenschotel met vlees of kip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne jaspaert
Bereidingstijd:
165 min
Personen:
5 à 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met vlees of kip te bereiden
De snitsels (of kip of varkensvlees) bakken in een beetje harde boter en peper en zout op doen.
De rauwe aardappelen in dunne schijfjes snijden.
Ajuin stoven met champignons en mengen met room.
In de ingevette ovenschotel laagjes leggen: eerst de snitsels (of vlees of kip) dan daarop schijfjes rauwe aardappel en dan het champignon mengsel dan schijfjes tomaat en hierop de gemalen kaas.
Nu 2 uren in de voorverwarmde oven zetten op 220°.
Wanneer de kaas begint te bruinen de schotel afdekken met folie en verder laten bakken in de oven.
De rauwe aardappelen in dunne schijfjes snijden.
Ajuin stoven met champignons en mengen met room.
In de ingevette ovenschotel laagjes leggen: eerst de snitsels (of vlees of kip) dan daarop schijfjes rauwe aardappel en dan het champignon mengsel dan schijfjes tomaat en hierop de gemalen kaas.
Nu 2 uren in de voorverwarmde oven zetten op 220°.
Wanneer de kaas begint te bruinen de schotel afdekken met folie en verder laten bakken in de oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
djmagich zegt:
derbyke zegt:
aan djmagich zegt: