Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel van spruitjes en wortel
PT40M
Ovenschotel van spruitjes en wortel
Een heerlijke vegetarische - winterse ovenschotel voor de wintermaanden, gegratineerd met komijnekaas.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
495 kCal energie
20 Gram eiwit
20 Gram vet
50 Gram koolhydraten
20 Gram eiwit
20 Gram vet
50 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spruitjesjanatuurlijk.nl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel van spruitjes en wortel te bereiden
Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar. Kook de schoongemaakte en gehalveerde spruitjes in water met zout in ± 8 minuten beetgaar. Kook de geschilde en in halve plakjes gesneden wortel in water met zout in ± 7 minuten beetgaar. Giet de groenten af en doe ze over in een ingevette ovenschaal. Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureeknijper of aardappelstamper. Roer er de boter en de melk door. Verdeel de puree over de groenten en strooi de kaas en het paneermeel erover. Laat het gerecht in ± 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C) gratineren.
Anna zegt:
Groetjes, Anna.