Recept
« Terug naar recepten
Paasdessert : Eiernest
PT50M
Paasdessert : Eiernest
Een heerlijk paasdessert : eiernest recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
de bolleken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paasdessert : Eiernest te bereiden
Breng voor het soezenbeslag 1 dl water aan de kook met een snuifje zout, 1 klontje suiker en 35 g boter. Strooi er, van het vuur af, 50 g bloem bij en roer goed glad. Laat het mengsel wat opdrogen op een zacht vuur. Roer er, van het vuur af, één voor één 2 eieren door. Roer telkens goed glad.
Bekleed een bakpiaat met bakpapier en vet het in. Spuit met een spuitzak met karteltuit 4 hoopjes van het beslag op het papier. Bak de soezen 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C. Vermeng voor de vulling 150 g mascarpone met 2 eetlepels bosbessen-confituur en 1 zakje vanillesuiker
Vul er de afgekoelde soezen mee. Werk af met chocolade eitjes.
Bekleed een bakpiaat met bakpapier en vet het in. Spuit met een spuitzak met karteltuit 4 hoopjes van het beslag op het papier. Bak de soezen 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C. Vermeng voor de vulling 150 g mascarpone met 2 eetlepels bosbessen-confituur en 1 zakje vanillesuiker
Vul er de afgekoelde soezen mee. Werk af met chocolade eitjes.
kris zegt:
:p