Recept
« Terug naar recepten
Paaslam
PT80M
Paaslam
Een heerlijk paaslam recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paaslam te bereiden
Neem een steelpannetje en doe daar de pruimen samen met de port in.
Voeg kruiden, suiker en de goed afgeborstelde halve citroen toe.
Laat dit 24 uur wellen.
De volgende dag maakt u met een scherp mes inkepingen.
in de lamsbout waarin u stukjes knoflook
steekt (3-4 teentjes over de lengte in vieren gesneden).
Doe de rest van de knoflookteentjes en de grof
gesneden lenteuitjes bij de pruimen met port; laat dit zachtjes inkoken.
Braad dan de gezouten en gepeperde lamsbout in de boter aan alle kanten goed bruin.
Giet de kokende port met inhoud over de lamsbout en laat hem 1 uur sudderen zonder deksel en keer deze regelmatig.
Haal dan de lamsbout uit de pan en snij deze overdwars in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal.
Laat de saus ondertussen inkoken maar pas op dat deze niet aanbrandt!
Verwijder de citroen.
Giet de saus op het laatste moment rondom het vlees.
Voeg kruiden, suiker en de goed afgeborstelde halve citroen toe.
Laat dit 24 uur wellen.
De volgende dag maakt u met een scherp mes inkepingen.
in de lamsbout waarin u stukjes knoflook
steekt (3-4 teentjes over de lengte in vieren gesneden).
Doe de rest van de knoflookteentjes en de grof
gesneden lenteuitjes bij de pruimen met port; laat dit zachtjes inkoken.
Braad dan de gezouten en gepeperde lamsbout in de boter aan alle kanten goed bruin.
Giet de kokende port met inhoud over de lamsbout en laat hem 1 uur sudderen zonder deksel en keer deze regelmatig.
Haal dan de lamsbout uit de pan en snij deze overdwars in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal.
Laat de saus ondertussen inkoken maar pas op dat deze niet aanbrandt!
Verwijder de citroen.
Giet de saus op het laatste moment rondom het vlees.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
camilla zegt:
Wat je eventueel kan doen is de salie in een bosje knopen, dan makkelijk te verwijderen voor het opdienen.Maar kan ook minder gebruiken naar smaak.;)