KookJij

Paaspicknickbrood

Een heerlijk paaspicknickbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Doriet Janssen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paaspicknickbrood te bereiden

Kneed van de bloem en kleingesneden boter, water, azijn en zout snel een deeg of in de keukenmachine en zet het 30 minuten koud weg. Meng het gehakt met de bouillon, paneermeel, gehakte ui en de fijngesneden ham tot een smeuïge massa. Kook de eieren hard en pel ze. Bekleed de broodvorm met bakpapier en het 1 cm uitgerold deeg. Doe de helft van het vleesmengsel erin, daarop de eieren en de rest van het vleesmengsel, dek het af met een deksel van deeg en maak de randen mooi vast met een patroontje van een vork of met je vingers. Maak groeven in de deksel (dan kan de stoom weg tijdens het bakken) en versier het met wat deegfiguurtjes. Bestrijk het brood met melk en bak het in een op 200 graden voorverwarmde oven in een uur goudbruin.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit brood eten wij koud bij de paasbrunch, en smaakt heerlijk bij een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst