Recept
« Terug naar recepten
Paaspicknickbrood
PT90M
Paaspicknickbrood
Een heerlijk paaspicknickbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Doriet Janssen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paaspicknickbrood te bereiden
Kneed van de bloem en kleingesneden boter, water, azijn en zout snel een deeg of in de keukenmachine en zet het 30 minuten koud weg. Meng het gehakt met de bouillon, paneermeel, gehakte ui en de fijngesneden ham tot een smeuïge massa. Kook de eieren hard en pel ze. Bekleed de broodvorm met bakpapier en het 1 cm uitgerold deeg. Doe de helft van het vleesmengsel erin, daarop de eieren en de rest van het vleesmengsel, dek het af met een deksel van deeg en maak de randen mooi vast met een patroontje van een vork of met je vingers. Maak groeven in de deksel (dan kan de stoom weg tijdens het bakken) en versier het met wat deegfiguurtjes. Bestrijk het brood met melk en bak het in een op 200 graden voorverwarmde oven in een uur goudbruin.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit brood eten wij koud bij de paasbrunch, en smaakt heerlijk bij een salade.