KookJij

Paastulband

Een heerlijk paastulband recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Pasen
  2. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paastulband te bereiden

Sinaasappel goed schoon boenen en schil boven kom eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Abrikozen in stukjes knippen.
In pan sinaasappelsap met 1 dl water, rozijnen en abrikozen aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes verwarmen en vocht laten verdampen.
Ca. 5 minuten laten afkoelen.
In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren.
Op bordje laten afkoelen. Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken.
Tulbandvorm dun invetten.
In kom broodmix, rozemarijn, sinaasappelrasp, suiker en kardemom door elkaar mengen.
Met mixer olie en 3 dl handwarm water erdoor mengen. Blijven mengen tot soepel en elastisch deeg ontstaat. Rozijnenmengsel erdoor mengen.
Deeg tot worst vormen en in tulbandvorm leggen. Afdekken met aluminiumfolie en deeg op warme plaats ca. 30 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Brood (met aluminiumfolie erop) in midden van oven ca. 20 minuten bakken.
Aluminiumfolie eraf halen en brood in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
Uit oven brood ca. 5 minuten in vorm laten afkoelen. Grote schaal op vorm leggen, samen keren en brood uit vorm laten glijden.
Bestrijken met boter. Royaal bestrooien met poedersuiker.
Tulband laten afkoelen en vlak voor het ontbijt opnieuw met poedersuiker bestrooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

robinnooo

robinnooo zegt:
Kan het ook in een gewone cakevorm want ik heb geen tulband vorm.. :(
ilona harteveld

ilona harteveld zegt:
vraagje! waar zijn de pijnboompitten voor? deeg is vrij vol met vulling, ik hoop dat dit goed komt met bakken!
barbara

barbara zegt:
wat een lekkere recept van u ik ga het zekker maaken want ik heb mijn zoon en man zijn er gek op als ik wat zelf maak maar bedant voor het recept groetsjes van fam dekker uit zwolle:);):D
topdropje

topdropje zegt:
wat is kardemomfruit? kun je dat gewoon in de supermarkt kopen??:?
cindy

cindy zegt:
Dit ziet er lekker uit.
Ik wil dit maken met pasen over 2 maand,maar kan dat ook met sojaboter?
Mijn zoon mag geen lactose hebben:(
Gr. Uit Belgie
jacqeliene

jacqeliene zegt:
Heerlijk!!
heb hem met pasen gemaakt en hebben onze vingers er bijna bij op geteten