Recept
« Terug naar recepten
Paddenstoelen in een bolletje
PT30M
Paddenstoelen in een bolletje
Een heerlijk paddenstoelen in een bolletje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Charlotte Hagting
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paddenstoelen in een bolletje te bereiden
Snij de champignons in vieren en scheur de oesterzwammen in reepjes. Voeg de knoflook toe.
Bak in een koekenpan de paddenstoelen ongeveer 5 min zodat ze een kleurtje krijgen. Hak de peterselie klein.
Voeg er peterselie bij en laat nog even staan.
Doe in een steelpan de boter en als het gesmolten is doe er dan 1 a 2 lepels bloem bij tot dat je een mooi bolletje krijgt. Voeg dan of water of melk toe en goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. ( toch mislukt, geen ramp zet de staafmixer er eens in).
Voeg de paddenstoelen mix bij de saus en voeg daar de pittige geitenkaas bij die je geraspt hebt. Breng de ragout op smaak met peper en zout en voeg eventueel voor de smaak nog meer peterselie bij of andere verse kruiden die je in huis hebt.
Snij van een hard bolletje het kapje af en hol het bolletje uit. Goed te gebruiken; afbak brood. Vul het bolletje met de ragout en leg het kapje er weer op en zet dan in de oven (zie de aanwijzingen op de verpakking van het afbakbrood).
Mijn kookverhaal (Charlotte Hagting)
Lekker als voorgerecht maar ook als lunch of tussendoortje.