Recept
« Terug naar recepten
Paddenstoelen-roomsoep
PT10M
Paddenstoelen-roomsoep
Een heerlijk paddenstoelen-roomsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renée Ramerman
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Uit het boek "Recepten voor de herfst" van Truus Ordelman.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paddenstoelen-roomsoep te bereiden
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze doormidden. Grote paddenstoelen kunnen in plakjes gesneden worden. Zet de paddenstoelen op met water en de groenteblokjes en laat ze in 10 minuten gaar worden. Maak de soep op smaak met zout en peper. Op het laatst de slagroom toevoegen. Serveren met fijngeknipte peterselie.
I.p.v. peterselie kan de soep gegarneerd worden met fijngeknipte bieslook. Wilt u niet vegetarisch eten, dan kunt u op het laatst 100 gram in blokjes gesneden ham aan de soep toevoegen.
I.p.v. peterselie kan de soep gegarneerd worden met fijngeknipte bieslook. Wilt u niet vegetarisch eten, dan kunt u op het laatst 100 gram in blokjes gesneden ham aan de soep toevoegen.