KookJij

Paddenstoelensoep met groenten

Een heerlijk paddenstoelensoep met groenten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Soepenparade. Elisabeth Luard
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paddenstoelensoep met groenten te bereiden

1. De steeltjes van de paddenstoelen verwijderen en de paddenstoelen schoonborstelen. De hoedjes in plakken snijden, enkele kleine paddenstoelen heel laten.
2. De boter in de pan laten smelten en de plakken paddenstoelen snel erdoor roeren. (de kleine, hele paddenstoelen nog niet gebruiken)
3. Kort al roerend bakken (als je ham gebruikt ook samen met de paddenstoelen in de pan doen)
4. Als het begint te pruttelen de bleekselderijschijfjes + wortelblokjes + preiringen erbij doen.
Bak alles ongeveer 5 minuten.
5. Nu laurierblad en takje tijm toevoegen en kokend water. Breng alles aan de kook.
6. Voeg nootmuskaat + peper + zout naar smaak toe
7. Verkruimel het bouillonblokje erboven, goed roeren, het vuur laag draaien, deksel half op de pan leggen en alles ong. 40 minuten laten pruttelen.
TOT HIER KUN JE DE SOEP VAN TEVOREN BEREIDEN.
9. (soep eventueel weer opwarmen)
Ondertussen de aardappel schillen, wassen en dan boven de pan met soep raspen (hoeft niet echt fijn te zijn) Ook de kleine, hele champignons nu toevoegen.
10. Breng de soep weer aan de kook en laat hem nog ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
11. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper indien nodig. Je kunt ook nog wat extra bouillonblokje erover verkruimelen.
12. Schenk de soep in borden/kommen en schep er een lepeltje zure room of creme fraïche erop en op de creme wat bieslook.
13. Geef er sneetjes brood belegd met kaas erbij.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit was erg lekker, ik zal vaker vegetarisch gaan koken, denk ik.
Ik heb champignons en kastanjechampignons gebruikt. Het recept gaf 3 dl water, maar dat vond ik erg weinig. Ik heb 5 dl toegevoegd.
Het paddenstoelenbouillonblokje stond ook niet in het recept, maar ik vond het een betere smaak aan het geheel geven. Je kunt natuurlijk ook een andere smaak nemen.
Verder had ik sneetjes ciabatta belegd met oude kaas. De sneetjes brood met kaas horen er echt bij, erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Nou ik geloof in deze 10 van Derbyke, maar geef een 8. We moeten nog wat ruimte overhouden voor het uitstijgen van een nog beter gerecht! Ik weet niet of het nog beter kan, Flavia is gewoon de Chef samen met jou derbyke.:)
derbyke

derbyke zegt:
Een dikke tien heerlijk soepje :);):p
flavia

flavia zegt:
De witte sliertjes in de soep zijn van de geraspte aardappel. Je kunt de aardappel ook fijner raspen om de soep te binden, maar zo was het prima.
derbyke

derbyke zegt:
Whow, inderdaad ziet er verrukkelijk uit :);):p
flavia

flavia zegt:
Bedankt allebei. Ja, wij vonden het lekker. Geert is dat wel, maar ik ben helemaal geen groentenfan, maar ik heb er goed van gesmuld.:):p
gea

gea zegt:
Ben het helemaal met erwin eens:):):)