Dit was erg lekker, ik zal vaker vegetarisch gaan koken, denk ik.
Ik heb champignons en kastanjechampignons gebruikt. Het recept gaf 3 dl water, maar dat vond ik erg weinig. Ik heb 5 dl toegevoegd.
Het paddenstoelenbouillonblokje stond ook niet in het recept, maar ik vond het een betere smaak aan het geheel geven. Je kunt natuurlijk ook een andere smaak nemen.
Verder had ik sneetjes ciabatta belegd met oude kaas. De sneetjes brood met kaas horen er echt bij, erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Paddenstoelensoep met groenten
PT65M
Paddenstoelensoep met groenten
Een heerlijk paddenstoelensoep met groenten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Soepenparade. Elisabeth Luard
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paddenstoelensoep met groenten te bereiden
1. De steeltjes van de paddenstoelen verwijderen en de paddenstoelen schoonborstelen. De hoedjes in plakken snijden, enkele kleine paddenstoelen heel laten.
2. De boter in de pan laten smelten en de plakken paddenstoelen snel erdoor roeren. (de kleine, hele paddenstoelen nog niet gebruiken)
3. Kort al roerend bakken (als je ham gebruikt ook samen met de paddenstoelen in de pan doen)
4. Als het begint te pruttelen de bleekselderijschijfjes + wortelblokjes + preiringen erbij doen.
Bak alles ongeveer 5 minuten.
5. Nu laurierblad en takje tijm toevoegen en kokend water. Breng alles aan de kook.
6. Voeg nootmuskaat + peper + zout naar smaak toe
7. Verkruimel het bouillonblokje erboven, goed roeren, het vuur laag draaien, deksel half op de pan leggen en alles ong. 40 minuten laten pruttelen.
TOT HIER KUN JE DE SOEP VAN TEVOREN BEREIDEN.
9. (soep eventueel weer opwarmen)
Ondertussen de aardappel schillen, wassen en dan boven de pan met soep raspen (hoeft niet echt fijn te zijn) Ook de kleine, hele champignons nu toevoegen.
10. Breng de soep weer aan de kook en laat hem nog ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
11. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper indien nodig. Je kunt ook nog wat extra bouillonblokje erover verkruimelen.
12. Schenk de soep in borden/kommen en schep er een lepeltje zure room of creme fraïche erop en op de creme wat bieslook.
13. Geef er sneetjes brood belegd met kaas erbij.
2. De boter in de pan laten smelten en de plakken paddenstoelen snel erdoor roeren. (de kleine, hele paddenstoelen nog niet gebruiken)
3. Kort al roerend bakken (als je ham gebruikt ook samen met de paddenstoelen in de pan doen)
4. Als het begint te pruttelen de bleekselderijschijfjes + wortelblokjes + preiringen erbij doen.
Bak alles ongeveer 5 minuten.
5. Nu laurierblad en takje tijm toevoegen en kokend water. Breng alles aan de kook.
6. Voeg nootmuskaat + peper + zout naar smaak toe
7. Verkruimel het bouillonblokje erboven, goed roeren, het vuur laag draaien, deksel half op de pan leggen en alles ong. 40 minuten laten pruttelen.
TOT HIER KUN JE DE SOEP VAN TEVOREN BEREIDEN.
9. (soep eventueel weer opwarmen)
Ondertussen de aardappel schillen, wassen en dan boven de pan met soep raspen (hoeft niet echt fijn te zijn) Ook de kleine, hele champignons nu toevoegen.
10. Breng de soep weer aan de kook en laat hem nog ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
11. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper indien nodig. Je kunt ook nog wat extra bouillonblokje erover verkruimelen.
12. Schenk de soep in borden/kommen en schep er een lepeltje zure room of creme fraïche erop en op de creme wat bieslook.
13. Geef er sneetjes brood belegd met kaas erbij.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
flavia zegt:
mia7 zegt: