Recept
« Terug naar recepten
Paddestoelentaartje met peterseliesaus
PT45M
Paddestoelentaartje met peterseliesaus
Een heerlijk paddestoelentaartje met peterseliesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paddestoelentaartje met peterseliesaus te bereiden
Oven verwarmen op 200°C.
Plakjes deeg op werkvlak uitspreiden en laten ontdooien.
Paddestoelen schoonborstelen en in plakjes snijden.
Sjalot en knoflook pellen en fijnsnijden.
Taartvormpjes licht met olie invetten.
Deegplakjes iets uitrollen en zo in de vormpjes leggen dat het deeg ruim over de rand hangt.
Deegbodems enkele malen met een vork inprikken en dun met wat losgeklopte eidooier bestrijken.
In een koekenpan 3 eetlepels olijfolie verhitten.
Sjalot met 1 teentje knoflook 30 seconde fruiten.
Paddestoelen toevoegen en op een hoog vuur meebakken.
Op smaak brengen met peper en zout. Paddestoelen in een zeef laten uitlekken. Vocht opvangen.
Rest van de eidooiers met het paddestoelenvocht en de bloem in 125 ml slagroom loskloppen.
Paddestoelen over de taartvormpjes verdelen en het roommengsel erop schenken.
Taartjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar bakken.
Steeltjes van de peterselie plukken en grof hakken.
Kwart van het peterselieblad achterhouden voor de garnering. Peterselieblad fijn hakken.
In een koekenpan de gehakte peterseliesteeltjes met de rest van de knoflook 1 minuut zachtjes bakken.
Fond erbij schenken en op een hoog vuur tot ⅓ inkoken.
De rest van de slagroom erdoor roeren en de saus nog 3 minuten laten inkoken.
Gehakte peterselie door de roomsaus roeren.
De taartjes voorzichtig uit de vorm nemen en op een rooster laten uitdampen.
Taartje op het bord leggen.
Peterseliesaus met garde schuimig kloppen en rondom de taartjes schenken.
Taartjes met de achtergehouden peterselie bestrooien.
Eventueel met enkele gebakken paddestoelen, plukje frisee sla en rucola serveren.
Plakjes deeg op werkvlak uitspreiden en laten ontdooien.
Paddestoelen schoonborstelen en in plakjes snijden.
Sjalot en knoflook pellen en fijnsnijden.
Taartvormpjes licht met olie invetten.
Deegplakjes iets uitrollen en zo in de vormpjes leggen dat het deeg ruim over de rand hangt.
Deegbodems enkele malen met een vork inprikken en dun met wat losgeklopte eidooier bestrijken.
In een koekenpan 3 eetlepels olijfolie verhitten.
Sjalot met 1 teentje knoflook 30 seconde fruiten.
Paddestoelen toevoegen en op een hoog vuur meebakken.
Op smaak brengen met peper en zout. Paddestoelen in een zeef laten uitlekken. Vocht opvangen.
Rest van de eidooiers met het paddestoelenvocht en de bloem in 125 ml slagroom loskloppen.
Paddestoelen over de taartvormpjes verdelen en het roommengsel erop schenken.
Taartjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar bakken.
Steeltjes van de peterselie plukken en grof hakken.
Kwart van het peterselieblad achterhouden voor de garnering. Peterselieblad fijn hakken.
In een koekenpan de gehakte peterseliesteeltjes met de rest van de knoflook 1 minuut zachtjes bakken.
Fond erbij schenken en op een hoog vuur tot ⅓ inkoken.
De rest van de slagroom erdoor roeren en de saus nog 3 minuten laten inkoken.
Gehakte peterselie door de roomsaus roeren.
De taartjes voorzichtig uit de vorm nemen en op een rooster laten uitdampen.
Taartje op het bord leggen.
Peterseliesaus met garde schuimig kloppen en rondom de taartjes schenken.
Taartjes met de achtergehouden peterselie bestrooien.
Eventueel met enkele gebakken paddestoelen, plukje frisee sla en rucola serveren.
smets zegt: