Recept
« Terug naar recepten
paella met kip en chorizo
PT60M
paella met kip en chorizo
Een heerlijk paella met kip en chorizo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe paella met kip en chorizo te bereiden
- verhit de olie in de paellapan op een matig vuur en bak hierin de paprika 6 min. de paprika uit de pan halen
- de kip erin en 10 min aan alle kanten bruin bakken en uit de pan halen
- chorizo in de pan en 5 min goudbruin bakken en ook uit de pan halen
- champignons, knoflook en de citroenschil in de pan en 5 min op een matig vuur bakken
- de tomaten, paprika er door roeren en nog 5 min bakken totdat de tomaten zacht zijn
- de boontjes, rozemarijn, peterselie, saffraanmengsel, rijst, kip en chorizo toevoegen en kort doorroeren
- de bouillon toevoegen
- NIET MEER ROEREN
- vuur laag draaien en het gerecht 30 minuten laten sudderen
- pan van het vuur halen en 10 min. laten staan
- de paella met partjes citroen serveren
- de kip erin en 10 min aan alle kanten bruin bakken en uit de pan halen
- chorizo in de pan en 5 min goudbruin bakken en ook uit de pan halen
- champignons, knoflook en de citroenschil in de pan en 5 min op een matig vuur bakken
- de tomaten, paprika er door roeren en nog 5 min bakken totdat de tomaten zacht zijn
- de boontjes, rozemarijn, peterselie, saffraanmengsel, rijst, kip en chorizo toevoegen en kort doorroeren
- de bouillon toevoegen
- NIET MEER ROEREN
- vuur laag draaien en het gerecht 30 minuten laten sudderen
- pan van het vuur halen en 10 min. laten staan
- de paella met partjes citroen serveren