KookJij

Paella met mosselen

Een heerlijk paella met mosselen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: zesta.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paella met mosselen te bereiden

Bak de kippenpootjes in een koekenpan met olie bruin. Snipper ui, knoflook, peper (zonder zaadjes en zaadlijsten) en paprika. Fruit dit mengsel en voeg rijst, uitgelekte tomatenblokjes, bouillon, saffraan, doperwten, kippenpootjes en garnalen toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes sudderen.

Kook de mosselen ca. 5 minuten met een scheut wijn apart in een pan tot ze open gaan en schud ze af en toe om.

Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en bak ze uit in de koekenpan. Voeg ze samen met de mosselen toe aan de paella en laat 5 minuten meewarmen. Serveer met partjes citroen en bestrooi met peterselie. Drink er koele, iets droge witte Spaanse wijn bij (bijvoorbeeld uit de Rueda).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Smaken verschillen, moet kunnen;)
martin

martin zegt:
Ik laat die chorizo er toch liever uit. Voor de rest: voortreffelijk!
Yazoo

Yazoo zegt:
Lekker recept, maar dan zonder ui ! In Spanje is ui taboe voor paella.
Maar voor de rest is het super. :p:D