Recept
« Terug naar recepten
Paella met mosselen
PT50M
Paella met mosselen
Een heerlijk paella met mosselen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paella met mosselen te bereiden
Bak de kippenpootjes in een koekenpan met olie bruin. Snipper ui, knoflook, peper (zonder zaadjes en zaadlijsten) en paprika. Fruit dit mengsel en voeg rijst, uitgelekte tomatenblokjes, bouillon, saffraan, doperwten, kippenpootjes en garnalen toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes sudderen.
Kook de mosselen ca. 5 minuten met een scheut wijn apart in een pan tot ze open gaan en schud ze af en toe om.
Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en bak ze uit in de koekenpan. Voeg ze samen met de mosselen toe aan de paella en laat 5 minuten meewarmen. Serveer met partjes citroen en bestrooi met peterselie. Drink er koele, iets droge witte Spaanse wijn bij (bijvoorbeeld uit de Rueda).
Kook de mosselen ca. 5 minuten met een scheut wijn apart in een pan tot ze open gaan en schud ze af en toe om.
Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en bak ze uit in de koekenpan. Voeg ze samen met de mosselen toe aan de paella en laat 5 minuten meewarmen. Serveer met partjes citroen en bestrooi met peterselie. Drink er koele, iets droge witte Spaanse wijn bij (bijvoorbeeld uit de Rueda).
fijnproever zegt: