Recept
« Terug naar recepten
Paksoi Stamp en Garnalen met Saté en Katjangsaus
PT840M
Paksoi Stamp en Garnalen met Saté en Katjangsaus
Een heerlijk paksoi stamp en garnalen met saté en katjangsaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
840 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paksoi Stamp en Garnalen met Saté en Katjangsaus te bereiden
*KATJANG SAUS : zie aldaar
SEROENDENG: Kant en klaar kopen
*VLEES: Het in blokjes gesneden vlees goed vermengen met de ingredienten van de marinade en een nachtje laten intrekken in de koelkast.
*De volgende dag op pennen rijgen en in een grillpan of in de oven op het laatst garen (evt.eerst voorgaren en vlak voor het opdienen doorgaren en verwarmen). In de grillpan 2 x 5-6 minuten
PUREE:
*Kook de aardappels gaar en doe intussen in een grote bakpan, wadjan of wok 3 eetlepels rijstolie verhitten en daarin de uien en knoflook met gember glazig aanfruiten en vervolgens de paksoi snel laten slinken. Zodra de paksoi genoeg is geslonken de ketjap en sambal bij doen en vervolgens de garnalen even in de massa rondroeren. Vuur uit en de puree gereedmaken: aardappels afgieten, even laten droogkoken en pureren. Dan smeuïg maken met de roomboter en de kokosmelk. Vervolgens de aardappel massa vermengen met de paksoi massa en nog even op heet vuur doorroeren en zo nodig warm houden in de oven.
SEROENDENG: Kant en klaar kopen
*VLEES: Het in blokjes gesneden vlees goed vermengen met de ingredienten van de marinade en een nachtje laten intrekken in de koelkast.
*De volgende dag op pennen rijgen en in een grillpan of in de oven op het laatst garen (evt.eerst voorgaren en vlak voor het opdienen doorgaren en verwarmen). In de grillpan 2 x 5-6 minuten
PUREE:
*Kook de aardappels gaar en doe intussen in een grote bakpan, wadjan of wok 3 eetlepels rijstolie verhitten en daarin de uien en knoflook met gember glazig aanfruiten en vervolgens de paksoi snel laten slinken. Zodra de paksoi genoeg is geslonken de ketjap en sambal bij doen en vervolgens de garnalen even in de massa rondroeren. Vuur uit en de puree gereedmaken: aardappels afgieten, even laten droogkoken en pureren. Dan smeuïg maken met de roomboter en de kokosmelk. Vervolgens de aardappel massa vermengen met de paksoi massa en nog even op heet vuur doorroeren en zo nodig warm houden in de oven.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN:Op een verwarmd bord een schep paksoi-puree doen en daarbij geven de saté met katjang saus en seroendeng. Hierbij een komkommersalade geven (zie aldaar)
bametz-saffrie zegt: