Recept
« Terug naar recepten
Paling op komkommersalade met basilicumdressing
PT20M
Paling op komkommersalade met basilicumdressing
Een heerlijk paling op komkommersalade met basilicumdressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
vinni prive
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
visboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paling op komkommersalade met basilicumdressing te bereiden
Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Was de
komkommer, snijd de helft in flinterdunne plakjes en leg ze op
keukenpapier. Schil de rest van de komkommer, halveer hem in
de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in
kleine blokjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Knip de
bieslook in stukjes. Boen de citroen schoon en rasp er 2
theelepels gele schil af. Pers de citroen uit. Doe de basilicum
met de geraspte citroenschil, 1 eetlepel citroensap, de sojasaus,
de olijfolie en 2-3 eetlepels water in een hoge kom en klop het
geheel tot een mooi gladde dressing. Breng de dressing op
smaak met zout en peper. Schep in een kom de blokjes
komkommer met de bieslook en 3 eetlepels dressing door
elkaar. Snijd de palingfilets elk in vier stukken. Bedek 4 borden
met de plakjes komkommer. Leg de plakjes paling in het
midden naast elkaar op een rijtje. Schep de komkommerblokjes
op de paling en druppel nog wat dressing over de plakjes
komkommer.
komkommer, snijd de helft in flinterdunne plakjes en leg ze op
keukenpapier. Schil de rest van de komkommer, halveer hem in
de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in
kleine blokjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Knip de
bieslook in stukjes. Boen de citroen schoon en rasp er 2
theelepels gele schil af. Pers de citroen uit. Doe de basilicum
met de geraspte citroenschil, 1 eetlepel citroensap, de sojasaus,
de olijfolie en 2-3 eetlepels water in een hoge kom en klop het
geheel tot een mooi gladde dressing. Breng de dressing op
smaak met zout en peper. Schep in een kom de blokjes
komkommer met de bieslook en 3 eetlepels dressing door
elkaar. Snijd de palingfilets elk in vier stukken. Bedek 4 borden
met de plakjes komkommer. Leg de plakjes paling in het
midden naast elkaar op een rijtje. Schep de komkommerblokjes
op de paling en druppel nog wat dressing over de plakjes
komkommer.