Recept
« Terug naar recepten
paling rechtop uit de oven
PT35M
paling rechtop uit de oven
Een heerlijk paling rechtop uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe paling rechtop uit de oven te bereiden
Snijd de paling in mootjes van 5 cm.Maak ze droog met wat keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.Bestrijk een kleine,passende,ovenvaste schaal met opstaande randmet wat boter.Verhit de boter en fruit de ui tot hij glazig ziet.Voeg de knoflook toe en roer de bladselderij of peterselie erdoor.Neem onmiddelijk daarna het pannetje van het vuur.Schep met een schuimspaan ui,knoflook en tuinkruiden uit het pannetje.Laat ze even boven het pannetje uitlekken.Verdeel het mengsel zo gelijkmatig mogelijk over de bodem van de schaal.Verwarm de oven voor op 225 graden.Plaats het rooster in het midden van de oven.Zet de mooiste paling naast elkaar,rechtop,in de schaal.Besprenkel het geheel met citroensap waaraan 3 el water zijn toegevoegd.Strooi daarna het paneermeel over de paling en besprenkel het met de boter waarin de ui is gefruit.Plaats de schaal op het rooster in de oven en laat er in 15 min een korstje op bakken.
nikkiej zegt: