Recept
« Terug naar recepten
Paling uit de Oven
PT45M
Paling uit de Oven
Een heerlijk paling uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paling uit de Oven te bereiden
1).Maak de paling gebruiksklaar en zet die weg bedekt met zout en cayenne peper.
2).Verhit in een pannetje de helft van de roomboter en bak daarin de ui, tot hij glazig ziet en roer daar dan direct doorheen de knoflook en platte peterselie tot die volledig is geslonken.
3).Bestrijk een ovenschaal met wat olie.
4).Verdeel de uienmassa over de vetgemaakte ovenschotel met zo min mogelijk boter. (die gaat weer terug in de pan waarin de ui werd gebakken)
5).Nu leggen we de paling netjes in de ovenschotel en begieten die met het citroen-water mengsel.
6).Nu strooien we gelijkmatig de paneermeel over de paling en daaroverheen de gebruikte roomboter met de rest van de roomboter, die we lieten smelten in het pannetje. Schroom niet om meer roomboter te gebruiken.
7).Nu gaat de ovenschotel 15 - 20 minuten de oven in en we zorgen:
A).Dat de paling gaar wordt.
B).Voor een krokant korstje van boter en paneermeel.
2).Verhit in een pannetje de helft van de roomboter en bak daarin de ui, tot hij glazig ziet en roer daar dan direct doorheen de knoflook en platte peterselie tot die volledig is geslonken.
3).Bestrijk een ovenschaal met wat olie.
4).Verdeel de uienmassa over de vetgemaakte ovenschotel met zo min mogelijk boter. (die gaat weer terug in de pan waarin de ui werd gebakken)
5).Nu leggen we de paling netjes in de ovenschotel en begieten die met het citroen-water mengsel.
6).Nu strooien we gelijkmatig de paneermeel over de paling en daaroverheen de gebruikte roomboter met de rest van de roomboter, die we lieten smelten in het pannetje. Schroom niet om meer roomboter te gebruiken.
7).Nu gaat de ovenschotel 15 - 20 minuten de oven in en we zorgen:
A).Dat de paling gaar wordt.
B).Voor een krokant korstje van boter en paneermeel.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij kruimige aardappelen en gekookte groentes en gebruik als jus de gesmolten boter, waarin de uien en paling werd gegaard. Natuurlijk de hoeveelheid boter afstemmen op de hoeveelheid aardappels.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
mia7 zegt:
Ik hoop dat ik in de toekomst ook voor jou met heerlijke recepten kom!
Durf al bijna niet meer:D
Lekker dit recept mmm...Anna reageert er ook al snel op, hahhhahhah:)
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
Fijn weekeinde verder:D
Anna zegt: