Recept
« Terug naar recepten
Panettone
PT120M
Panettone
Een heerlijk panettone recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panettone te bereiden
Week de rozijnen 1 uur in de grappa. Los in een grote kom, de gist en 1/2 theelepel suiker op in 3 eetlepels lauwwarm water. Voeg 12 eidooiers en nog 4 eetlepels lauw water toe en klop alles met de handmixer door elkaar. Voeg de rest van de suiker, gesmolten boter en 1/2 theelepel zout toe en kneed er daarna de bloem in gedeelten door. Kneed het deeg nog 10 minuten met de hand tot het soepel en elastisch is. Voeg eventueel nog wat extra bloem toe als het deeg te vochtig blijft. Leg het deeg in een bebloemde kom en laat het afgedekt 2 uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is. Verhoog de rand van een springvorm van 22 cm. doorsnede minstens 5 centimeter met bakpapier, bind het bakpapier met keukentouw stevig om de vorm. Vet de vorm goed in. Kneed het deeg na het rijzen nogmaals goed door en kneed er de uitgelekte rozijnen, sinaasappelschil en chocolade door. Leg het deeg in de vorm en laat het nogmaals 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is. Klop 1 eidooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg hiermee. Bak de panettone in 55 minuten lichtbruin en gar in het midden van een op 160 graden voorverwarmde oven. De panettone is goed als deze een hol geluid maakt als u er op klopt. Bestrooi hem voor het serveren royaal met poedersuiker.
John de Lange zegt: