Recept
« Terug naar recepten
Panforte Nero
PT60M
Panforte Nero
Een heerlijk panforte nero recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panforte Nero te bereiden
De noten en vruchten kunnen naar smaak en wat je in huis hebt worden gebruikt. Sommige recepten vragen om pijnboompitten en een stuk of 4 bittere amandelen en laten dan de hazelnoten en walnoten weg. Bij het gedroogde en geconfijte fruit mag je ook je fantasie loslaten. In ieder geval geraspte citroenschil toevoegen. In plaats van de cacao kan ook kookchocolade worden gebruikt. Honing en amandelen zijn onmisbaar.
Blancheer de noten en rooster ze daarna lichtjes. Maal de helft van de noten fijn samen met de bittere amandelen. Hak de andere helft van de noten samen met de pijnboompitten. Hak de gedroogde en geconfijte vruchten en vermeng alles in een grote schaal met de specerijen, de cacao en daarna met de bloem. Leg bakpapier in een ronde bakvorm van 24 of 30 cm doorsnee. De Panforte moet 1 tot 2 cm dik zijn.
Doe de suiker, de honing en de chocola (als je kookchocola gebruikt) en een klein beetje water in een pan met een dikke bodem en breng langzaam aan de kook. Blijf voortdurend roeren met een houten lepel. Als het mengsel draderig begint te worden (test een druppel in koud water, als het hard wordt is het klaar) neem de pan van het vuur en roer het fruit en noten mengsel er doorheen. Giet het beslag nu in de bakvorm en stijk het glad met een natte lepel of mes. Bak in een voorverwarmde oven van 175 C. ongeveer 20-30 minuten. De panforte mag niet bruin worden. Als de panforte afgekoeld is bestrooien met poedersuiker
Blancheer de noten en rooster ze daarna lichtjes. Maal de helft van de noten fijn samen met de bittere amandelen. Hak de andere helft van de noten samen met de pijnboompitten. Hak de gedroogde en geconfijte vruchten en vermeng alles in een grote schaal met de specerijen, de cacao en daarna met de bloem. Leg bakpapier in een ronde bakvorm van 24 of 30 cm doorsnee. De Panforte moet 1 tot 2 cm dik zijn.
Doe de suiker, de honing en de chocola (als je kookchocola gebruikt) en een klein beetje water in een pan met een dikke bodem en breng langzaam aan de kook. Blijf voortdurend roeren met een houten lepel. Als het mengsel draderig begint te worden (test een druppel in koud water, als het hard wordt is het klaar) neem de pan van het vuur en roer het fruit en noten mengsel er doorheen. Giet het beslag nu in de bakvorm en stijk het glad met een natte lepel of mes. Bak in een voorverwarmde oven van 175 C. ongeveer 20-30 minuten. De panforte mag niet bruin worden. Als de panforte afgekoeld is bestrooien met poedersuiker
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ans van der Loop zegt:
Boter? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!
judith zegt:
judith zegt: