Ik zelf bak de pannekoeken in olie,dan wordt de rand nog knapperige .
Mijn moeder bakte haar pannekoeken op deze manier,
zij is 83..haar moeder deed het ook zo.
Tegenwoordig gebruikt men kant en klaar pannekoekmix of de pannekoekmeel,is ook lekker.
Maar !!!.....hier vinden ze deze toch het lekkerst.
Dit recept is de basis,..het krijgt nog een staartje :D
Recept
« Terug naar recepten
Pannekoeken
PT90M
Pannekoeken
Een heerlijk pannekoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannekoeken te bereiden
De bloem en het zout goed vermengen ;
een kuiltje in de bloem maken, hierin
het ei breken.
De gist aanmengen met iets lauwe melk en met de helft van de lauwe melk in het kuiltje schenken.
Van het midden uit roerende , een glad beslag maken
en dit enige min. beslaan.
Goed roerende het beslag langzamerhand verdunnen
met de overige lauwe melk,tot weer een glad beslag
geworden is,dat als een koord van de lepel afloopt.
Het beslag toedekken en op een tamelijk warme plaats ongeveer 1 uur laten rijzen.
Voor elke pannekoek in een grote koekenpan iets boter lichtbruin laten worden of wat olie verhitten, tot er damp afkomt. Hierin voor elke pannekoek 1/4 of 1/5 deel van het beslag gieten en dit snel over de gehele panbodem laten uitvloeien . De pannekoeken langzaam gaar en aan weerskanten goudbruin bakken.
( niet keren ,voordat de bovenkant droog is ) .
De pannekoeken netjes op elkaar stapelen en warm geven met suiker of siroop.
een kuiltje in de bloem maken, hierin
het ei breken.
De gist aanmengen met iets lauwe melk en met de helft van de lauwe melk in het kuiltje schenken.
Van het midden uit roerende , een glad beslag maken
en dit enige min. beslaan.
Goed roerende het beslag langzamerhand verdunnen
met de overige lauwe melk,tot weer een glad beslag
geworden is,dat als een koord van de lepel afloopt.
Het beslag toedekken en op een tamelijk warme plaats ongeveer 1 uur laten rijzen.
Voor elke pannekoek in een grote koekenpan iets boter lichtbruin laten worden of wat olie verhitten, tot er damp afkomt. Hierin voor elke pannekoek 1/4 of 1/5 deel van het beslag gieten en dit snel over de gehele panbodem laten uitvloeien . De pannekoeken langzaam gaar en aan weerskanten goudbruin bakken.
( niet keren ,voordat de bovenkant droog is ) .
De pannekoeken netjes op elkaar stapelen en warm geven met suiker of siroop.